'Peneux wij komen eraan en eisen dat alle tuchtmaatregelen teruggedraaid worden'
De Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) hebben vandaag, woensdag 27 september 2017, nog geen besluit genomen wat er gaat gebeuren op 2 oktober, de eerste schooldag van het nieuwe schooljaar. De organisaties zullen eerst hun huiswerk doen.
Op de protestvergadering vandaag in Mata Gauri was het niet zo druk als normaal, aldus Starnieuws. De BvL en de ALS hebben solidariteitsbetuiging gekregen van diverse vakorganisaties.
Robby Berenstein, voorzitter van C-47, sprak de bijeenkomst toe. Hij merkte op, dat niet stilgezeten zal worden terwijl vakbondsrechten worden vertrapt.
De BvL en ALS willen dat de regering de tuchtmaatregelen tegen leerkrachten terugdraait.
Wilgo Valies, voorzitter van de onderwijsbonden, stelde dat het om pure rancune gaat. Leerkrachten die ontslag aangezegd zijn, beschikken volgens hem wel over de bevoegdheid om les te geven. Sinds 2014 mogen MO-A studenten opteren voor een LO-akte als zijn voldoen aan de vaktechnische en pedagogische eisen. Ahilia Welles die ontslagen is, heeft een verklaring van de directeur van het Instituut voor Opleiding van Leraren, dat zij wel de LO-akte heeft. In november worden de diploma's uitgereikt.
Diverse leerkrachten die het woord gevoerd hebben op de vergadering, zijn er over gevallen dat minister Robert Peneux hen vergelijkt met raskippen. De minister hoort te weten, dat het geven van bijnamen een van de ergste zaken is in het onderwijs. Zij vinden dat de bewindsman bezig is met pesterijen en rancune.
Valies zegt dictatuur te proeven. Deze zaken zullen niet getolereerd worden. 'Peneux wij komen eraan. Wij eisen dat alle tuchtmaatregelen teruggedraaid worden, dan wordt er verder gesproken over de herstructurering.'
Geen opmerkingen:
Een reactie posten