dinsdag 16 januari 2018

Venezolaanse president Maduro wil onderzoek naar kritische katholieke priesters

Niet bij naam genoemde priesters zouden kritiek hebben geuit op de regering


De Venezolaanse president Nicolas Maduro heeft opgeroepen tot een onderzoek naar katholieke priesters die volgens hem kritiek hebben geuit op de regering. Maduro zei maandag 15 januari 2018, dat kerkfunctionarissen mogelijk haatmisdrijven hebben gepleegd, een beschuldiging die hij vaak uit tegen regeringscritici. 

Hij riep de pro-regering hoofdaanklager en het Hooggerechtshof op om het te onderzoeken.

Venezuela zit bovenop de grootste oliereserves ter wereld, maar zit in een economische crisis na bijna twee decennia van socialistische heerschappij.

Maduro noemde geen priesters. De krant El Nacional zei echter, dat hij zinspeelde op bisschop Victor Hugo Basabe van San Felipe, die onlangs bad voor de bevrijding van Venezuela van de 'corrupte pest' die 'duizenden Venezolanen ziet graven door het afval op zoek naar afval om hun honger te stillen'. Basabe voegde eraan toe, dat hij nooit had gedacht dat het land de dag zou zien waarop Venezolanen hun thuisland zouden moeten verlaten 'op zoek om te worden verwelkomd, beschermd en geïntegreerd in samenlevingen die vaak vijandig staan tegenover hun aanwezigheid'.

De bisschop merkte ook op, dat duizenden kinderen in het land lijden aan ondervoeding vanwege de acties van de overheid. De krant zei ook, dat een andere prelaat, bisschop Antonio Lopez Castillo van Barquisimeto, bij een mis vroeg dat Venezuela gered zou worden van corruptie.

(Suriname Mirror/AP/Crux Now)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten