vrijdag 29 september 2017

Heropening deel Markt-Zuid met Chinese verkopers

'We willen markten aantrekkelijk maken met bedoeling dat inkomsten worden verhoogd'

(Bron foto: Nationaal Informatie Instituut)


'We hebben een grote mijlpaal bereikt in de stappen die we voort willen maken om de markten in Paramaribo een ander gezicht te geven', stelt de districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost, Mike Nerkust. Hij sprak gistermorgen bij de heropening van een deel van Markt-Zuid, waar Chinese verkopers in de gelegenheid gesteld worden hun producten aan de man te brengen. 

Hij hoopt alvast de eerste aanzet te hebben gegeven tot een andere dimensie binnen dit gedeelte van de markt.

Marktmeester Cirano Walker gaf aan zich de afgelopen twee maanden enorm te hebben ingezet om de markt te verfraaien en naar grotere hoogten te tillen. Walker denkt, dat het veel gaat betekenen voor de Surinaamse gemeenschap, omdat de verkopers op de markt nu, niet alles verkopen wat de Chinese venters aan de man zullen brengen. Volgens de marktmeester moet de totale gemeenschap blijven komen naar Markt-Zuid, omdat het steeds weer een ander gezicht krijgt en men veranderingen gaat zien.

'Ik verwacht een constructieve houding van de andere verkopers, zodat we gezamenlijk de markt verder kunnen ontwikkelen. Samen staan we sterk en met zijn allen zullen we de markt de plaats geven die ze verdient', aldus Walker. Hij zegt dat mede dankzij de Chinese afdeling de markt nieuw leven is ingeblazen.

In de vishal wordt nu ook vlees verkocht.

De markt heeft een schoonmaakbeurt gekregen, waarmee tevens de hygiëne is verbeterd. Wilco Finisie, directeur van het ministerie van Regionale Ontwikkeling zegt dat intussen een afdeling op het ministerie in het leven is geroepen om beleid te maken voor de markten. 'We willen meer voordelen scheppen voor zowel de verkopers als klanten. We willen de markten aantrekkelijk maken met de bedoeling dat de inkomsten worden verhoogd.'

Er wordt ook gewerkt aan verbetering van marktwezen en er bestaan ook al een Braziliaanse en Haïtiaanse markt.

(Suriname Mirror/Nationaal Informatie Instituut/de Ware Tijd)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten