woensdag 8 juli 2020

Twee mannen redden vrouw (70) uit kanaal langs Mottonshooplaan

Vrouw glijdt bij het wassen van voeten en handen uit en belandt in het water


Twee mannen hebben een oude vrouw die maandagmiddag in een kanaal langs de Mottonshooplaan was gevallen, geholpen er weer uit te komen. Volgens de het Dagblad Suriname gaat het om een 70-jarige vrouw die bezig was haar voeten te wassen. 

Waterkant.Net bericht dinsdag 7 juli 2020 met een van de mannen die de vrouw hielp te hebben gesproken.

Enrique Soeroredjo, met geel shirt aan, vertelt dat de vrouw bij het wassen van voeten en handen zou zijn uitgegleden en in het water terecht kwam. 'Ze was al een tijdje in het water maar niemand wist het. Mensen die langs liepen hoorden de vrouw om hulp roepen en toen ze gingen kijken zagen ze de vrouw in het water. Ze verklaarde dat ze kramp in d’r been had en waardoor ze niet meer kon staan', vertelt Enrique.


De twee mannen reden langs en reageerden meteen op het verzoek van omstanders om te helpen. In bovenstaand filmpje is te zien dat de mannen daarvoor een touw hadden gebruikt.

Enrique ging het water in om de vrouw te halen en een tweede man hielp haar weer naar boven zoals op de foto te zien is. Volgens de krant had de vrouw pijn en is daarom met een ingeschakelde ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

Enrique z’n telefoon kwam bij de reddingsactie in het water terecht, maar hij was daar laconiek over en zei 'een leven is belangrijker dan mijn telefoon'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten