vrijdag 10 juli 2020

Rachied Doekhie: 'Vier ministers hebben ervoor gezorgd, dat Bouterse vandaag thuis gaat zitten'

'Ze hebben ook nog miljoenen flink gedeclareerd, maar hebben een rotzooi achtergelaten'

'Deze mensen moeten opgespoord en opgesloten worden'


Ex-Assembleelid Rachied Doekhie, NDP, vindt het onacceptabel dat aannemer Risugragar NV zodanig geknoeid heeft met de rehabilitatiewerkzaamheden bij het pompgemaal te Wageningen, dat het gemaal nu zelf aan het verzuipen is en boeren hierdoor grote verliezen dreigen te lijden. 

'Het pompgemaal dat voor water moet zorgen en eventueel de polders droog moest houden, a san dati srefi de ondro watra. Dat is je reinste boeverij en schurkerij. Ik heb dit meerdere malen via Dagblad Suriname en het parlement gewaarschuwd. Wanneer je een oude indiaanse vrouw, die niet eens een lepel heeft om een spiegelei te bakken, vraagt om werkzaamheden te doen die gerenommeerde bedrijven zelfs niet durven, dan ga je dit soort taferelen krijgen. Ie no kan gi meneer Barco zijn oma of vrouw a wroko om daar te gaan rotzooien. Laat Lekhram Soerdjan nu kijken, want hij heeft er ook een rotzooi van gemaakt. Ik durf zelf te zeggen dat hij ook financieel voordeel eraan heeft gehad. Wanneer nu Rabin Parmessar komt en niet durft om veranderingen aan te brengen, dan spreekt dat boekdelen. Er zijn in totaal vier ministers, die ervoor gezorgd hebben dat Bouterse vandaag thuis gaat zitten. Erger nog, grotendeels ministers afkomstig uit Nickerie', 

zegt de NDP’er donderdag 9 juli 2020 in het Dagblad Suriname.

Binnen de NDP worden ook de namen Vijay Chotkan en Antoine Elias genoemd.

De ex-volksvertegenwoordiger stelt, dat het hem als Surinamer pijn doet om te zien hoe bepaalde personen openlijk van het volk stelen en niet eens in staat zijn om een behoorlijk product daarvoor te leveren.

'Ze hebben ook nog miljoenen flink gedeclareerd, maar ze hebben een rotzooi achtergelaten. Deze mensen moeten opgespoord en opgesloten worden. De overheid moet ook direct gebruikmaken van de bankgarantie en proberen te redden wat daar gered kan worden.'

De politicus beweert, dat er tal van rechtszaken zijn tegen personen gelieerd aan dezelfde aannemers die anderen hebben opgelicht. 'Precies zoals bij de Krappahoeklaan men de werkzaamheden heeft stopgezet, heeft men dat ook bij het pompgemaal gedaan door flink te stelen. Wanneer ze niet hebben ingeschreven, dan worden er weer inschrijvingen gehouden om een bevriende aannemer alsnog te helpen. Alleen boeven, bandieten en schurken', aldus de politicus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten