donderdag 2 juli 2020

Geschil beladers aannemer en controleues vuilophaal weer bijgelegd

Bemiddeling van minister Vijay Chotkan heeft zaak weten te sussen


De Ware Tijd meldt vanochtend,  donderdag 2 juli 2020, dat het geschil tussen beladers van aannemer Jagdiespersad Biseswar en controleurs van de afdeling Vuilophaal en Verwerkingsdienst van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie is bijgelegd. Dit gebeurde na bemiddeling van minister Vijay Chotkan, zegt de aannemer.

Biseswar kreeg het dinsdagmiddag aan de stok met leidinggevenden van de afdeling toen één van zijn chauffeurs werd tegengehouden zijn werk te doen te Kasabaholo. Er was tegen hem opgetreden, omdat de belader veel eerder dan het contract voorschrijft het vuil ophaalde.

Viren Sewgobind, chef van de afdeling Personeelszaken, die bezig was met een steekproef na meerdere klachten, sommeerde de chauffeur 'onmiddellijk te stoppen' en pas om vijf uur 's middags weer te beginnen. De aannemer werd hierop boos. 'Hij ging voor de kraakperswagen staan terwijl de mannen moeten werken. Dat kan je niet doen. Ik was kwaad en ik heb een paar krachttermen gebruikt maar het is niet zo erg als hij doet overkomen', aldus Biseswar. De controleurs hebben later geëist, dat Biseswar excuses moest aanbieden aan de ambtenaar die hij had gebrutaliseerd.

Shaskenie Thakoerdien, chef van de afdeling Vuilverwerking, die telefonisch contact maakte met de aannemer om de zaak te sussen, werd ook ruw aangesproken. De aannemer heeft toegegeven Thakoerdien onjuist te hebben behandeld en heeft haar intussen zijn verontschuldigingen aangeboden, maar peinst er niet over dat ook tegenover Sewgobind te doen.

Biseswar: 'De fout ligt bij hun. Door de totale lockdown mochten we al om één uur 's middags beginnen met het werk. De tijden zijn nu weer veranderd maar ze hebben mij niet op de hoogte gesteld, dus ik wist van niets.' Hij heeft weer toestemming om zijn werkzaamheden uit te voeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten