dinsdag 7 juli 2020

Gedetineerde gevangenis Santo Boma steekt mede-gedetineerde neer

Ruzie gevangenen nadat  verdachte het slachtoffer uitmaakte voor 'boeler'


Twee gedetineerden van de Centrale Penitentiaire Inrichting (CPI) Santo Boma zijn zaterdag met elkaar op de vuist gegaan na een woordenwisseling. Uit het onderzoek blijkt dat het slachtoffer M. domino aan het spelen was. Hij verloor een spel en werd vernederd door verdachte V., meer bekend als ‘Father’, zo bericht het Dagblad Suriname maandag 6 juli 2020. 

De verdachte maakte het slachtoffer uit voor 'boeler' (homo). Hierdoor ontstond er een woordenwisseling tussen beide gedetineerden. Op een bepaald moment sloeg Father het M. Deze laatste reageerde hierop en sloeg Father. Hierna ontstond er een gevecht, waarbij Father M. met een mes twee steekverwondingen heeft toegebracht in de buikstreek.

Beide gedetineerden werden door dienstdoende penitentiaire ambtenaren (PA's) uit elkaar gehaald.

De verdachte is in een isolatiecel geplaatst en het slachtoffer is onder bewaking opgenomen in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Father zou zijn veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Een PA zou tijdens het gevecht enkele waarschuwingsschoten hebben gelost binnen de inrichting, maar niemand is door die schoten gewond geraakt.

De directeur van de CPI, Pertabsing Patjai, was niet bereikbaar voor commentaar. De politie van Santo Boma heeft het verdere onderzoek overgedragen aan de recherche van Midden-Suriname.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten