dinsdag 7 juli 2020

De PL en de ABOP vormen één fractie in De Nationale Assemblee

Door Covid-19 getroffen Somohardjo: 'Het is echt niet als griep, onderschat het niet, het is een lijdensweg'


De Pertjajah Luhur (PL) en de ABOP vormen één fractie in De Nationale Assemblee. Dat is afgesproken tussen beide partijen. Zij waren ook samen de verkiezingen ingegaan op basis van lijstverbindingen. Zij hebben nu samen tien zetels in het parlement. PL-voorzitter Paul Somohardjo bevestigt dit vanuit het ziekenhuis, aldus Starnieuws maandag 6 juli 2020. 

Hij maakt het relatief goed en is ontslagen uit de Intensive Care Unit, IUC, van het St. Vincentius Ziekenhuis en wordt overgebracht naar 's Lands Hospitaal, voor verder herstel. Als daar alles goed gaat, mag hij binnenkort naar huis om in quarantaine zijn gezondheid weer op peil te brengen.

'Mijn bloeddruk is goed, suiker is goed, eetlust is teruggekeerd en zuurstofgehalte is ook goed.' Onder meer die twee laatste zaken waren aan het begin van de opname van de PL-leider reden tot grote bezorgdheid. De politicus zegt het coronavirus zwaar te hebben onderschat. 'Mensen kwamen naar me toe en hebben me de hand geschud en ik heb dat nooit geweigerd. Ik heb altijd een goede gezondheid gehad, ben nooit ziek geweest en ik dacht dat Covid-19 net als een griep was. Maar, het is echt niet als griep. Het herstel is bijzonder moeizaam. Onderschat het niet. Het is een lijdensweg.'

Somohardjo vertelt, dat hij in de ICU totaal afhankelijk was van de medische staf en nu langzaam aan weer zal moeten leren om zelfstandig dingen te doen.

'Ik ben de medische staf en het personeel van het RKZ dan ook bijzonder dankbaar dat zij dag en nacht voor mij hebben klaargestaan, ongeacht het tijdstip, zelfs midden in de nacht. Zij zijn bijzonder deskundig en dankzij hen ben ik nu zodanig opgeknapt dat ik de ICU mag verlaten. Ik ben ook allen dankbaar die hebben gebeden voor mijn herstel, maar ik doe tegelijkertijd een dringend beroep op eenieder om de Covid-regels in acht te blijven nemen. Vooral de risicogroepen, mensen boven de 60 jaar, mensen die diabetes of hoge bloeddruk hebben of een andere ziekte, die moeten echt heel erg voorzichtig zijn. Voor hen is de ziekte heel gevaarlijk. Ik zie mensen bij de ICU en het is erg moeilijk om het te aanschouwen en erover te vertellen. Daarom bid ik vanuit heel mijn hart dat we als volk, als Suriname, weer helemaal gezond worden en blijven.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten