zondag 21 juni 2020

Twee medewerkers Huize Betheljada zouden Covid-19 positief zijn getest

Radeloze ouders willen weten wat er zal gebeuren met hun kinderen...


Twee medewerkers van Huize Betheljada, waar kinderen en jongvolwassenen met een dubbele beperking inwonen, zijn positief getest op Covid-19, aldus nieuwswebsite Suriname Herald vandaag, zondag 21 juni 2020.

Marion Oron-Held, zorgmanager bij de instelling, bevestigt dat een van de medewerkers positief is getest, terwijl de ouders van wie kinderen daar woonachtig zijn, het tegendeel beweren. Zij beweren, dat het om twee medewerkers gaat die besmet zijn met het coronavirus. De ouders zijn radeloos en willen weten wat er verder zal gebeuren met hun kinderen die in Huize Betheljada wonen.

De ouders mochten maanden geen bezoek brengen aan hun kinderen vanwege de Covid-19 crisis. 'Nu krijgen we te horen, dat medewerkers van de instelling zelf besmet zijn met het virus. De mensen zijn in contact gekomen met onze kinderen. Wat nu?', vragen zij zich af.

Oron-Held zegt, dat de bewoners van Huize Betheljada volgens het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbeheersing (NCCR) veilig zijn. Van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) heeft de instelling instructies gehad hoe verder te handelen.

'We hebben protocollen gehad wat we moeten doen ingeval een van de kinderen koorts zou hebben. Ze hebben ons gezegd om de temperatuur van de kinderen drie keer per dag te meten en indien we iets te merken, moeten wij dat gelijk doorgeven.'

De instelling is door het BOG gedesinfecteerd, aldus de zorgmanager. Huize Betheljada telt 34 bewoners.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten