vrijdag 12 juni 2020

Bezuinigingsplannen regering betekenen ‘het faillissement’ van het onderwijs

'Nu zegt de regering in feite, dat het onderwijs niet gefinancierd kan worden'


De boodschap van de leden van de verschillende schoolbesturen van het bijzonder onderwijs is duidelijk: als de regering de bezuinigingsplannen van bijna 46 miljoen gulden in het onderwijs doorzet, dan betekent dat ‘het faillissement’, ‘het wegslaan van het fundament’, ‘het onderuithalen van het bestaansrecht’, ‘het onherstelbaar aantasten’ en ‘de opoffering’ van een institutie waar elke persoon van deze samenleving van zijn vierde tot achttiende jaar gebruik van heeft gemaakt. 

Sterke bewoordingen van de vertegenwoordigers van de schoolbesturen gisteren in een persconferentie over het gelekte memo dat gaat over bezuinigingen van 18 procent (hoewel ook een versie is gezien waarin 21 procent wordt genoemd)  aldus vandaag, vrijdag 12 juni 2020, het Antilliaans Dagblad.

'Als onderwijs als prioriteit nummer één wordt aangemerkt door de regering, dan moet dat ook juist nu uitgedragen worden, dan moeten ook alle andere ministeries die prioriteit erkennen. Nu zegt de regering in feite, dat het onderwijs niet gefinancierd kan worden. We hebben met de minister  gesproken en gesmeekt: Alsjeblieft blijf staan voor onderwijs en voor onze kinderen', aldus Lisette van Lamoen-Garmers van het Rooms Katholiek Centraal Schoolbestuur (RKCS).

'De regering zegt eigenlijk:‘Ik weet niet meer hoe ik hiermee kan dealen', zo vult Humphrey ‘Pim’ Senior van de Skol Humanista aan.

Maurina Esprit-Maduro van Stichting Christelijk Onderwijs New Song (SCONS) roept: 'Waarom gaat het altijd over de economie? Waarom niet het onderwijs?'

Henry Isenia van de Stichting Onderwijs der Zevende Dags Adventisten: 'Als de plannen doorgaan, dan krijgt Curaçao daar heel snel de rekening van gepresenteerd. Dan moet er straks geld gestoken worden in justitie en de gevangenis.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten