maandag 25 mei 2020

VHP-leider Santokhi houdt vast aan zijn verwachting 28 zetels te halen

Santokhi brengt stem uit in Johannes Vrolijkschool te Lelydorp


'Nog een paar uurtjes dan hebben we Suriname bevrijd', riep VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi vanochtend, maandag 25 mei 2020, op het terrein van de Johannes Vrolijkschool te Lelydorp.

Al ruim vòòr de opening van het stemlokaal hadden zich mensen verzameld bij zijn woning aan de Rooslaan, die zich op loopafstand van de Johannes Vrolijkschool bevindt.

Voor vertrek sprakt hij hen nog even toe. 'We gaan werken tot en met de laatste seconde en dat is tot de laatste stem.'



Ook op de verkiezingsdag blijft Santokhi bij zijn verwachting om 28 zetels te halen. 'De campagnetoon blijft 28.' 

De zetelverwachting voor Wanica is minimaal vijf.

De media zijn niet toegelaten tot het stemlokaal om beelden vast te leggen, wat tegen de instructies van het ministerie van Binnenlandse Zaken in is, aldus de Ware Tijd.

Santokhi zei, aldus Starnieuws, dat de VHP een enorme organisatie op de been heeft gebracht om verschillende processen te volgen

'Er is een juridisch team om alle onregelmatigheden te bekijken en actie te ondernemen. Er is een anti-fraude team, in samenwerking met andere partijen. Diverse ploegen die zorgen voor vervoer van mensen die willen stemmen omdat er geen openbaar vervoer is. Een advocatenteam is stand bye om gelijk te handelen als er een kort geding aanhangig moet worden gemaakt. Er is veel ruis in de samenleving, die niet is weggemaakt door de regering.'

Vanavond bij de telling is volgens Santokhi extra alertheid nodig. Het is volgens de politieke leider belangrijk, dat waarnemers toegang krijgen tot het stembureau. Als mensen de biljetten niet goed kunnen zien, kunnen verkeerde namen opgeroepen worden, terwijl waarnemers zich concentreren op het turven. Om ervoor te zorgen, dat mensen niet vermoeid raken wordt de ploeg waarnemers van de politieke partijen 's avonds afgewisseld.

In elk geval is iedereen extra alert, zegt Santokhi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten