(Bron foto: Facebook/Geerlings-Simons) |
Voorzitster Jennifer Geerlings-Simons van De Nationale Assemblee wil op de verkiezingsdag niet ingaan op kritiek over een eventuele herverkiezing van Desi Bouterse als president van Suriname.
'Ik ga u eerlijk zeggen, laten we zien wat er gaat gebeuren 48 uren na de verkiezingen. Mijn ervaring is dat iedereen die vandaag A zegt, soms B, C en zelfs Z zegt na de uitslag. Dus laten we rustig wachten', zei Geerlings-Simons vanochtend, maandag 25 mei 2020, kort na haar stem te hebben uitgebracht op de Lager Beroepsonderwijsschool (voorheen LTS II) aan de Jagernath Lachmonstraat, aldus de Ware Tijd.
Kritische juridische experts blijven erbij, dat de huidige president zich vanwege zijn veroordeling voor de 8 Decembermoorden niet herkiesbaar zou mogen stellen wanneer het nieuw parlement een staatshoofd moet kiezen.Volgens hen blijft de veroordeling van kracht, totdat de rechter in hoger beroep anders beslist. Tot dan is slechts de uitvoerig van het vonnis opgeschort.
Geerlings-Simons heeft geen verwachtingen over de kansen van haar partij bij de stembusgang. 'Ik heb nooit verwachtingen. We kennen de omstandigheden. De regering heeft het verschrikkelijk moeilijk gehad door de crisis. Dit is altijd ontkend door de oppositie, die gedaan heeft alsof het zuiver de schuld is van de regering. Opposities hebben het makkelijk wanneer er een crisis is.'
Ondanks de moeilijkheden zegt ze te hebben gezien, dat de 'aanhang van de partij is gebleven'. Ze zegt verder, dat de regering een aantal wezenlijke dingen heeft vastgehouden, zoals 'sociale steun aan zwakkeren', het brengen van voorzieningen naar de binnenlandse gemeenschap - 'niet alleen tijdens de verkiezingen' - en het huisvestingsbeleid. 'Zodra het kon zijn ze weer begonnen met het bouwen van woningen in 2018.'
Geerlings-Simons zegt ook, dat er zaken zijn gerealiseerd die niet direct merkbaar zijn, maar die vruchten op lang termijn zullen afwerpen, vanaf wetten ter versterking van het financieel systeem en de private sector, tot arbeidswetten zoals zwangerschaps- en ouderschapsverlof. 'De regering heeft niet alles perfect gedaan, maar ze heeft wel haar best gedaan', aldus de parlementsvoorzitster.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten