vrijdag 15 mei 2020

Nieuw geopende highway vernoemd naar president Desi Bouterse

(Bron foto's: NII)
'Het ligt nu aan lokale ondernemers om van maximale voordeel gebruik te maken'


De nieuwe highway is vernoemd naar president Desi Bouterse en werd vandaag, vrijdag 15 mei 2020, in gebruik genomen. Bouterse sprak bij deze gelegenheid van een knap staalje vakmanschap. Er is in de afgelopen maanden hard gewerkt om deze weg aan te leggen, zo schrijft het Nationaal Informatie Instituut, NII. 

Verschillende teams hebben dag en nacht gewerkt aan de nutsvoorzieningen, het wegmeubilair, riolering, duikers en de bijbehorende brug. 'Het eindresutaat mag er wel zijn', aldus het staatshoofd, die eraan toevoegde, dat de highway een belangrijke verkeersader zal zijn voor Para en omgeving alsook zal zorgen voor een vlotte doorstroming van het toenemende verkeer van en naar de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven.

Door middel van deze weg wordt 5.000 hectare aan plantages ontsloten en de highway zal een sociale ontwikkeling tot gevolg hebben door de bouw van wooncentra. De vierbaans snelweg is ruim 9.5 kilometer lang. Het project heeft US$ 60 miljoen gekost.

De tijd om de Johan Adolf Pengelluchthaven te bereiken wordt verkort, terwijl de Indira Gandhiweg zal worden ontzien.

Het staatshoofd belichtte ook het economische voordeel dat ontlokt zal worden. Volgens hem was de highway een van de randvoorwaarden voor de verdere groei, lokale productie en succesvolle export. 'Het ligt nu aan de lokale ondernemers om van het maximale voordeel gebruik te maken.'

Hij toonde zich hoopvol gestemd voor de toekomst van het district Para én die voor de hele natie. Het staatshoofd bracht in herinnering, dat er in 1980 een duidelijke ontwikkelingsblauwdruk is neergelegd. 'Het betrof een model dat landen als de onze konden gebruiken. Daarbij hebben we gezegd dat 50% van al onze inspanningen in de productie gestopt wordt, 25% in de infrastructuur en 25% in de sociale sector.' 

Hierbij was gesteld dat de infrastructuur zal bijdragen aan de productiesector. Volgens de president worden zaken niet lukraak gedaan, maar geleid door een visie, een concept dat voortvloeit uit revolutionaire ideeën die bedacht zijn door grote leiders.

Het staatshoofd onthulde alvast dat er een projectplan klaar ligt voor een wegverbinding van Kaaimangrasi naar de Oost-Westverbinding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten