'Het is goed voor de gemeenschap, voor de gezondheids- zorg en voor toeristen'
De 24e verbrandingsoven is gisteren te Langatabiki in het district Sipaliwini in gebruik genomen. Vanwege de Covid-19 maatregelen heeft de organisatie ervoor gekozen de toegang tot de openingsceremonie beperkt te houden. De plechtigheid werd onder andere bezocht door de voorzitter van de Stichting Bouta’s Milieuplan, Boy Guardiola, districtscommissaris Margaretha Malonti, kapitein Amautan Johannes en kapitein Hofwijks Asaaf. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII) vandaag, vrijdag 15 mei 2020.
Tijdens de ingebruikname zijn toespraken gehouden door de verschillende vertegenwoordigers. Hierbij werd het belang van het zorgvuldig en verantwoord omgaan met de verbrandingsoven benadrukt, zodat dit project duurzaam voor Suriname mag zijn.
Guardiola benadrukte, dat hij met dit project niet alleen het milieu schoon wil houden, maar ook recyclen. Dit zal zorgen dat het project een bijdrage levert aan de economische waarde van de verschillende woongebieden waarin ze zijn geplaatst. 'Ik ben blij met de ontwikkelingen in het dorp, het is goed voor de gemeenschap, goed voor de gezondheidszorg en ook goed voor de toeristen', zeiGuardiola.
Malonti drukte de lokale bevolking op het hart om goed gebruik te maken van de verbrandingsoven, om zo allerlei ziektes die mogelijk door plastic verbranding veroorzaakt worden te voorkomen.
Kapitein Johannes gaf in zijn speech aan, dat het dorp meer ontwikkelingen nodig heeft, maar dankbaar is met elke stap in die richting, zeker ook met deze verbrandingsoven.
Tot slot werden certificaten uitgereikt aan de personen die belast zijn met het beheer en onderhoud van de verbrandingsoven. Het project 'vuilverwerking middels verbrandingsovens' wordt over heel Suriname uitgevoerd.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten