maandag 6 april 2020

De Telegraaf: Pleegzoon Bouterse mogelijk betrokken in zaak vermiste mannen in Suriname

Surinamer in Amsterdam heeft aangifte gedaan tegen Meriba wegens ontvoering en mishandeling


De Telegraaf komt vandaag, maandag 6 april 2020 met een uitgebreid artikel over de de vermiste Surinaamse mannen Romeo Donk en Roy Hari. Volgens de krant onderzoekt de Rotterdamse recherche een mogelijke link tussen de verdwijning van de mannen en een aangifte tegen pleegzoon Romano Meriba van Desi Bouterse. 


Vorig jaar verdween een partij van 400 kilo cocaïne van de vooraanstaande Surinaamse crimineel Piet W. die al eens is veroordeeld wegens zeer grootschalige cocaïnehandel. De in september 2019 op Curaçao geliquideerde Genciël “Genna” Feller (23) en de in Amsterdam geliquideerde ex-profvoetballer Kelvin Maynard zouden naar verluidt (mede)verantwoordelijk worden gehouden voor de rip van de partij coke. De advocaat van Piet W. noemde dat verhaal eerder ‘klinkklare onzin’.

In dezelfde maand reisde de Surinamer Hari Bisnoepersad (“Roy Hari”) af naar Nederland voor een ontmoeting met de Rotterdammer Romeo Donk (55). De twee waren aangesproken op de verdwijning van de partij cocaïne. Beiden vlogen vervolgens naar Suriname, waar ze spoorloos verdwenen. Op 17 september werd de uitgebrande auto van Bisnoepersad in de buurt van Paramaribo zonder kentekenplaten aangetroffen. De lichamen van de twee zijn nooit gevonden.

Volgens De Telegraaf heeft een Surinaamse man uit Amsterdam in september vorig jaar aangifte gedaan tegen Meriba wegens ontvoering en mishandeling. Die zou hem ernstig mishandeld hebben, omdat een koffer met cocaïne was zoekgeraakt. Volgens de aangever heeft hij de koffer echter nooit gehad.

Volgens de krant houdt de recherche er rekening mee, dat de groep die achter die ontvoering en mishandeling zou zitten, ook betrokken is bij de verdwijning van Donk en Hari. De dochter van Donk zegt in de krant, dat haar vader een conflict over geld zou hebben met de schoonzoon van een steenrijke zakenman in Suriname; een zeer goede kennis van de pleegzoon van de president.

Romano Meriba kreeg in 2017 3,5 jaar celstraf voor een roofoverval die hij in november 2015 heeft gepleegd. Hij zou het brein zijn geweest achter deze dodelijke roofoverval. In 2005 kreeg hij 15 jaar voor roof en doodslag. President Bouterse verschafte hem gratie nadat die aantrad als president. En in 2002 zat Meriba vast, omdat hij een granaat had gegooid naar het huis van de toenmalige Nederlandse ambassadeur Ruud Treffers.

(Suriname Mirror/Waterkant.net/De Telegraaf)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten