zaterdag 21 maart 2020

‘VSB Covid-19 Support Fonds’ in het leven geroepen

Bedrijven willen particuliere sector mobiliseren voor financiële steun aan  zorginstellingen vanwege Covid-19


Staatsolie N.V., Fernandes Concern Beheer en Surinam Plastics Manufacturing N.V. hebben het initiatief genomen om de particuliere sector te mobiliseren om financiële steun te verlenen aan lokale zorginstellingen vanwege de uitbraak van COVID-19. Hiervoor is het ‘VSB Covid-19 Support Fonds’ in het leven geroepen, meldt de VSB in een persbericht, aldus de Ware Tijd vandaag, zaterdag 21 maart 2020. 

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) zet zich als partner in dit project in om meer fondsen te werven ter ondersteuning van het zorgsysteem. Daarnaast is de VSB ook verantwoordelijk voor het beheer van het fonds. De VSB heeft toegezegd om maandelijks rapportages te doen namens de bijdragers en belanghebbenden. Dit zal geschieden met ondersteuning van het accountantskantoor Lakhisaran & Partners N.V.

Het fonds is in eerste instantie bedoeld om de ICU-infrastructuur (Intensive Care Unit) te ondersteunen. Als de donaties dit toelaten, zal het fonds ook helpen met eerstelijnsverdedigingsvereisten zoals het opzetten van quarantaine locaties. The Back Lot werkt belangeloos mee aan deze fondsenwervingscampagne die gericht is op het Surinaamse bedrijfsleven.

Staatsolie N.V., Fernandes Concern Beheer en Surinam Plastics Manufacturing N.V beseffen dat juist in deze tijd, waarin social distance gehouden moet worden, bedrijven zich kunnen onderscheiden door te verbinden en als Surinamers samen te komen, met één doel: de gezondheid van onze samenleving.

Samen hebben ze reeds 170.000 euro uitgegeven voor dringend aangevraagde onderdelen en apparatuur voor de Intensive Care Unit van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De intensive care-infrastructuur heeft in het licht van deze pandemie echter aanzienlijke aanvullende ondersteuning nodig. Daarom de oproep aan het bedrijfsleven om dit fonds te ondersteunen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten