zondag 1 maart 2020

Minister Parmessar wil 'een typisch Surinaamse boom' planten in Nationale Botanische Tuinen op Barbados

Barbados wil graag dragon fruit en rambutan uit Suriname planten



Minister van Landbouw en Voedselzekerheid van Barbados, Indar Weir, ziet het 'We Plantin’ More Than A Million National Tree Planting Project' niet ​​alleen als een verzachtende maatregel tegen klimaatverandering, maar ook als een project dat gericht is op voedselzekerheid op Barbados. 

Tijdens een recente ceremonie voor het planten van bomen in de fruitboomgaard van de Nationale Botanische Tuinen verklaarde minister Weir: 'Mijn mandaat via het ministerie van Landbouw en Voedselveiligheid is het bieden van voedselzekerheid voor Barbadianen. En daarom is het belangrijk, dat we erkennen dat wat we onder het ministerie van Landbouw en Voedselzekerheid doen in dit programma voor het planten van bomen, is ervoor te zorgen, dat we Barbadianen, en vooral onze schoolkinderen, een breed scala aan Barbadianen fruit kunnen bezorgen.'

De minister van Landbouw verklaarde, dat hij aan ambtenaren binnen zijn ministerie had aangegeven dat hij wil dat alle nationale vruchten die hij gewend is, zoals dunks, ackees, guaves, pruimen en gouden appels, worden geplant onder het initiatief, en ook sommige van die vruchten uit andere Caribische landen, waaronder dragon Fruit en rambutan uit Suriname.

Minister Weir benadrukte, dat zijn ministerie ijverig werkt om het zuurzakproject op gang te brengen, dat beoogt het planten en groeien van zuurzakbomen te bevorderen en de medicinale eigenschappen van de vrucht te exploiteren. Benadrukkend dat alle fruitbomen, in het kader van het National Tree Planting Program, werden geleverd door zijn ministerie via de Soil Conservation Unit in Haggatts, St Andrew, moedigt Weir, samen met voorzitter van het project, dr. Chelston Brathwaite, Barbadianen aan om deel te nemen aan het initiatief en een fruitboom te planten en tegelijkertijd te helpen om klimaatverandering en voedselzekerheid aan te pakken.

Dr. Brathwaite suggereerde, dat individuen bomen kunnen planten voor persoonlijke feesten, zoals verjaardagen, jubilea of ​​zelfs de geboorte van een kind.

De minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij van Suriname, Rabindre Parmessar, verzocht hem bij zijn volgende bezoek aan Barbados om een typisch Surinaamse boom te mogen planten in de Nationale Botanische Tuinen.

Na de ceremonie voor het planten van bomen toerde minister Parmessar, een delegatie uit Suriname, en ambtenaren van het ministerie van Landbouw door gebieden in het Schotland-district van Barbados. Deze omvatten Bathsheba in St. Joseph, het drainageproject onder de oppervlakte van Springvale; Baxters-project, dat tot doel heeft de waterloop te herschikken en de oevers op de loop te stabiliseren; en twee door vrouuwen beheerde boerderijen, in het kader van het Farmers 'Empowerment and Enfranchisement Drive-programma in Turners Hall in St. Andrew.


(Suriname Mirror/Barbados Today/Today)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten