dinsdag 31 maart 2020

Aantal mensen in thuis-quarantaine stijgt van 286 naar 565

Meerdere mensen zijn in contact gekomen met besmette Covid-19 patiënten


Het aantal mensen in thuis-quarantaine is gestegen van 286 naar 565. De groei komt doordat meerdere mensen in contact zijn gekomen met besmette Covid-19 patiënten. De mensen zijn geïdentificeerd door de afdeling Epidemiologie. Vier personen zijn in een overheidsquarantaine, onder wie twee die zich niet hielden aan afspraken. Dit schrijft Starnieuws vandaag, dinsdag 31 maart 2020.

Vandaag zullen 101 personen uit de Braziliaanse stad Belem naar Suriname worden gevlogen door de SLM. Zij gaan in een overheidsquarantaine. Deze mededeling werd gisteren gedaan tijdens de Covid-19 update persconferentie, die voorlopig in de Congreshal wordt gehouden. Intussen zijn ruim 200 personen getest op Covid-19.

De directrice van het ministerie van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun, benadrukte dat acht personen positief zijn getest. De personen die positief zijn getest, zijn tussen 50 en 69 jaar. Vijf hebben milde klachten, twee zijn herstellende en één ligt op de Intensive Care afdeling. Het Streekziekenhuis Wanica is de centrale locatie waar Covid-19 patiënten worden verpleegd. De Intensive Care afdeling van het Wanica Ziekenhuis is intussen volledig operationeel. Dit ziekenhuis is volledig uitgerust om patiënten op te kunnen vangen.

Vicepresident Ashwin Adhin zei, dat deze week meer duidelijkheid komt over de mensen die in Miami, Florisa (VS), en Nederland gestrand zijn. De voorbereidingen zijn in volle gang werd er benadrukt. Uit Miami moeten 105 personen terug naar huis worden vervoerd. Iedereen moet een contract tekenen over het verblijf in overheidsquarantaine. Mensen moeten zich registreren bij het consulaat of via conza@gov.sr.

NCCR-coördinator (Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing) Jerry Slijngard deelde mee, dat op dit moment 215 quarantaine plekken goedgekeurd zijn. Deze week zal het aantal flink toenemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten