vrijdag 14 februari 2020

Nationaal Informatie Instituut organiseert lezing in verband met 40 jaar Dag van Bevrijding en Vernieuwing

NII wil gemeenschap informeren over achterliggende gedachte revolutie 25 februari 1980....



Het Nationaal Informatie Instituut (NII) organiseert in verband met 40 jaar Dag van Bevrijding en Vernieuwing de 5de editie van haar lezing. De Revolutie, ook wel de Dag van Bevrijding en Vernieuwing genoemd, is een bijzondere dag in de Surinaamse geschiedenis, aldus het NII. De bedoeling is om de gemeenschap te informeren over wat de achterliggende gedachte is geweest van de revolutie van 25 februari 1980. Deze lezing wordt gehouden in de Congreshal, nabij het Onafhankelijkheidsplein. 

De presentator van deze editie is gewezen minister Ivan Graanoogst. De lezing is voor iedereen gratis toegankelijk. Er is geen registratie vereist. Het geheel zal worden omlijst met optredens van gospel rapper Emanuel Sanvisi, rapgroep Kiev en voordrachtskunstenaar Sombra.

* Ivan Graanoogst is geboren op 18 maart 1952, te Paramaribo. Zijn vroege kinderjaren heeft hij doorgebracht in de districten Paramaribo, Nickerie, Saramacca en Marowijne. Zijn vader die onderwijzer was en daarna belastingambtenaar, werd vanwege zijn functie naar diverse districten gedetacheerd. Nadat Ivan Graanoogst de middelbare school in Suriname heeft doorlopen is hij in 1972 vertrokken naar Nederland. In de november 1975 keerde hij samen met collega’s, zoals Desi Bouterse, Ramon Abrahams en Laurens Neede,  terug naar Suriname. De groep zou niet alleen als militair, maar ook als gezinshoofd en oprechte burgers van onze natie zich volledig geven, teneinde Suriname in zijn totaliteit verder en hoger te verheffen. Ivan Graanoogst zet zich anno 2020 nog steeds in voor land en volk. Momenteel vervult hij de functie van Adviseur van Bouterse.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten