vrijdag 14 februari 2020

Minister Gillmore Hoefdraad bezichtigt Russische helikopters in Rusland

Suriname wil luchtvaartsamenwerking verbeteren met Rusland

(Bron foto: HeliMed)

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft deze week Russische helikopters in Rusland bezichtigd. Op vragen in het parlement werd alleen meegedeeld, dat Hoefdraad uitlandig was. Hoefdraad moet ook nog worden verhoord in de kwestie waarin ex-governor van de Centrale Bank van Suriname Robert van Trikt in verzekering is gesteld. Het rechercheteam dat de procureur-generaal voor deze zaak heeft samengesteld, heeft al directieleden van de bank en de regeringscommissaris gehoord. 

Minister Hoefdraad leidde een Surinaamse delegatie naar de bedrijfsbasis van Russian Helicopter Systems (RHS), zo schrijft Starnieuws vrijdag 14 februari 2020.


De delegatie was twee dagen geleden te gast bij het luchtvaartcentrum Helipark Podushkino voor een rondleiding en toonde belangstelling om de luchtvaartsamenwerking te verbeteren met Rusland, meldt HeliMed, de medisch gespecialiseerde helikopterafdeling van RHS, donderdag op haar website. Het bedrijf geeft aan dat Suriname voornemens is om in de nabije toekomst zijn continentaal plateau te ontwikkelen, dat volgens deskundigen grote koolwaterstofreserves heeft. Bij het uitvoeren van dergelijke complexe technische taken kunnen moderne luchtvaartoplossingen niet achterwege blijven, schrijft HeliMed.

Tijdens de rondleiding kregen de bezoekers informatie over de RHS-Ansat multifunctionele helikopters, de vluchtprestaties, opleiding van cockpitpersoneel en vluchtuitvoering onder verschillende klimatologische omstandigheden.

De Surinaamse delegatie bestond onder meer uit Amichand Jhauw van Fly Allways en Marciano Bohr van het ministerie van Financiën.

Hoefdraad heeft tijdens het bezoek gezegd, dat helikopters in Suriname worden ingezet voor onder meer transport van brandstof, passagiers en andere goederen. De luchtvaartsamenwerking met Rusland staat in het teken van de vlootuitbreiding van het binnenlandse vliegverkeer en zal de operationele diensten aanzienlijk uitbreiden, moderne technologie en personeel naar Suriname aantrekken. Hoefdraad wees op de hoge kwaliteit, het bedieningsgemak en de effectiviteit van de Mi-8 Russische helikopter, die al luchtvaartwerkzaamheden in Suriname uitvoert.

Eind januari kwam de eerste Mi-8 (RA-24648AMT helikopter met medewerking van de 'National Committee for the Assistance to the Economic Cooperation with Latin American countries’ naar Suriname. Dit type helikopter kan worden ingezet voor verschillende doelen zoals passagiers- en goederenvervoer, zoek- en reddingsoperaties en het evacueren van slachtoffers (luchtambulance).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten