zondag 16 februari 2020

AZP verwerpt met kracht nepbericht op Facebook over 'dood' van man in wachtkamer poli Neurologie

'De patiënt is niet overleden en is een oude bekende die vaker voor verwarring heeft gezorgd'


Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) is niet te spreken over onderstaand via Facebook verspreid bericht, waarin melding wordt gemaakt van de dood van een man vrijdag in de wachtkamer van de poli neurologie door nalatigheid van het AZP. Dit bericht vandaag, zondag 16 februari 2020,  Waterkant.net.

Volgens de verspreider van het bericht zou de man zich bij de balie hebben gemeld, omdat hij zich niet lekker voelde.

Hij schreef daarover: 'De dame zei doodleuk, gaat u buiten zitten en maak de deur dicht. Hij stierf buiten op de bank.' Het bericht ging snel rond en zorgde voor veel ophef.


Het ziekenhuis heeft bekend gemaakt, dat dit bericht helemaal niet op waarheid berust. 'De patiënt is niet overleden en is een oudbekende van de Poli Neurologie die vaker voor verwarring heeft gezorgd, door zich in beschonken toestand naar het ziekenhuis te begeven', aldus een verklaring van de directie van het AZP.


De man werd voor ontnuchtering naar de SEH gebracht. Het ziekenhuis zegt aangifte te hebben gedaan bij de politie tegen de eerste berichtgever (zie hieronder) die niet bereid was het bericht te verwijderen, nadat de directie van het ziekenhuis contact met hem had gemaakt.



Niet veel later plaatste ook een andere Facebookgebruiker het bericht met daarin een eigen verhaal:


De directie van het AZP benadrukt, dat het verspreiden van valse berichten strafbaar is en dat zij hiertegen aangifte zal doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten