'Iedereen die naar China is geweest en terugkomt moet screening ondergaan'
'Je kan niet een plan van aanpak hebben, waarbij je pas optreedt wanneer iemand geïnfecteerd blijkt te zijn'
Microbioloog en voedseltechnoloog Ricky Stuttgart vindt dat Suriname nog niet gereed is voor het coronavirus. Hij vindt dat iedereen die naar China is geweest en terugkomt een screening moet ondergaan. Ook de lichaamstemperatuur moet gemeten worden.
De incubatietijd van het virus is twee weken, dus in de komende twee weken na aankomst in Suriname, moet men reizigers uit China observeren.
Stuttgart zegt woensdag 29 januari 2020 op de nieuwswebsite Suriname Herald, dat volgens berichten van het ministerie van Volksgezondheid er een plan van aanpak is dat zijn intrede doet, wanneer blijkt dat iemand is geïnfecteerd. 'Je kan niet een plan van aanpak hebben, waarbij je pas optreedt wanneer iemand geïnfecteerd blijkt te zijn.'
'Er moet gezorgd worden dat het probleem het land niet bereikt. In tegenstelling tot Amerika en Nederland, hebben wij het materiaal niet, de nodige knowhow en ook niet de nodige faciliteiten om adequaat te reageren op het probleem.' Vandaar dat hij erop staat, dat er streng wordt omgegaan met de screening bij onze grenzen.
Verder geeft Stuttgart aan, dat virussen slijmvliezen nodig hebben om het lichaam binnen te treden. Het is dus belangrijk, dat handen in voldoende mate worden gereinigd, alvorens iemand zijn gezicht, ogen, mond, oren en geslachtsdeel aanraakt.
Er zijn geen medicijnen om het virus tegen te gaan. Daarom is het belangrijk een goede weerstand op te bouwen. Dit kan gedaan worden door veel groenten en fruit te eten en zoveel mogelijk vitamine C en vitamine B binnen te krijgen.
Ook adviseert hij zo min mogelijk wild vlees te nuttigen, voldoende te rusten en veel water te drinken. Tenslotte adviseert Stuttgart ook om zoveel mogelijk mensen te mijden die grieperig en koortsig zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten