donderdag 30 januari 2020

President Bouterse weigert ontslag directeur Kabinet van de President

(Bron foto: NII)
'Tijdens het werk kan er verschil van mening zijn'


Eugéne van der San blijft directeur van het Kabinet van de President. Hij had eerder deze week zijn ontslag ingediend bij president Desi Bouterse nadat er rond de verzetzaak van Bouterse voor de Krijgsraad een verschil van inzicht was ontstaan over de functie van Bouterse voor de Krijgsraad met Irvin Kanhai, raadsman van de president, zo bericht het Nationaal Informatie Instituut, NII, woensdag 29 januari 2020. 

Het staatshoofd heeft woensdag tijdens een politieke bijeenkomst in Coronie aangegeven, dat er tijdens het werk verschil van mening kan zijn, die ertoe kan bijdragen dat er nieuwe inzichten ontstaan.

Bouterse onderstreepte, dat in het samenwerken 'wij in staat moeten zijn om rationeel zaken te benaderen en zeker niet voorbij moeten gaan aan de verdiensten van, in dit geval, Van der San'. 

Het staatshoofd benadrukte dat directeur Van der San vanaf 1980 het proces heeft ondersteund en vanwege zijn kennis is aangetrokken om leiding te geven aan de bestuurlijke- en administratieve aangelegenheden van het Kabinet van de President. Op grond daarvan heeft het staatshoofd aan de directeur medegedeeld diens ontslag niet te kunnen accepteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten