vrijdag 10 januari 2020

Nieuwe ambassadrice van Venezuela brengt werkbezoek aan LVV-minister Parmessar

(Bron foto: LVV)
Rijstexport en ureumimport belangrijke aandachtspunten Flores Riva en Parmessar


Ayerim Yesenia Flores Riva, de nieuwe ambassadrice van Venezuela, heeft woensdag 8 januari 2020 een werkbezoek gebracht aan minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). De nieuwe ambassadrice, die maandag haar geloofsbrieven aangeboden heeft aan president Desi Bouterse, is reeds bekend met zowel de bilaterale als multilaterale zaken tussen Venezuela en Suriname, aldus LVV.

Flores Riva heeft eerder al gesprekken gevoerd met minister Parmessar over de rijstexport naar Venezuela en de import van ureum. In haar huidige hoedanigheid zijn de besprekingen met de minister weer opgepakt in aanwezigheid van een juridisch team van LVV, de onderdirecteur van het onderdirectoraat Landbouw Ashween Ramdhin, andere relevante actoren binnen de sector en de rijstverwerker en exporteur Bhagwatpersad Ramadhin.

Tijdens de gevoerde gesprekken kwam onder andere aan de orde de verscheping van rijst naar Venezuela. Er is overeengekomen de eerste verscheping vanuit de haven van Nickerie plaats te doen vinden en de overige verschepingen vanuit de haven van Paramaribo. Dit is overeengekomen, omdat vanuit Nickerie per keer slechts 2.500 ton verscheept kan worden en vanuit Paramaribo 6.500 ton per keer in containers.

Ook werden de bijkomstige acties betreffende de verscheping besproken die, naar tevredenheid van beide partijen, kostenbesparend kunnen werken. Er zijn echter wel enkele juridische zaken die nader bekeken zullen worden alvorens tot actie over te gaan. Minister Parmessar ziet een schema van de heer Ramadhin betreffende de rijstzendingen tegemoet ter inzage.

De komende tijd zullen er meerdere ontmoetingen plaatsvinden tussen de bewindsman en de Venezolaanse ambassadrice om zaken betreffende de rijstexport en de ureumimport in goede banen te leiden naar tevredenheid van beide landen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten