vrijdag 20 december 2019

Franse ambassade en Stichting Alliance Française breken met vereniging Alliance Francaise de Paramaribo

Opzeggen vertrouwen vanwege slecht bestuur van vereniging


De Franse ambassade in Paramaribo en de Stichting Alliance Française hebben het vertrouwen opgezegd in het bestuur van de vereniging Alliance Française - op Facebook bekend als Cultural-Alliance Francaise de Paramaribo. De twee instellingen zullen dan ook geen ondersteuning meer verlenen aan de vereniging. Dit bericht Starnieuws vandaag, vrijdag 20 december 2019.

Het opzeggen van het vertrouwen heeft te maken met slecht bestuur van de vereniging. De Franse ambassadeur in Paramaribo, Antoine Joly, zegt dat er ook andere problemen zijn. Zo zijn salarissen niet uitbetaald aan docenten en is er sprake van achterstallige huur van het pand waar de vereniging kantoor hield.

Er zijn ook problemen met examenverzoeken van studenten en de uitvoering van de budgetten over 2018 en 2019 zijn niet gepresenteerd, somt de diplomaat de redenen op voor het opzeggen van het vertrouwen.

Het stichtingsbestuur van Alliance Française heeft op 13 december om de ontbinding van het bestuur van de vereniging gevraagd.

Joly zegt, dat de ambassade en de stichting het nieuwe initiatief van de ex-leden van de vereniging en de regionale delegatie van Alliance Françaises in de Caricom om een nieuwe Alliance Française op te zetten ondersteunen. In elk geval staat de Franse ambassade in Paramaribo ruimte in haar pand ter beschikking aan het regionale bureau van Alliance Françaises in de Caricom voor de heropstart van de vereniging.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten