zondag 24 november 2019

Drie doden en tien gewonden bij aanslag op een politiebureau in Santander de Quilichao, Colombia

(Bron foto: Twitter)
Opnieuw duizenden demonstranten tegen de regering-Duque de straat op


Bij een aanslag op een politiebureau in Santander de Quilichao, vijfhonderd kilometer ten zuidwesten van hoofdstad Bogotá, zijn vrijdagavond 22 november 2019 drie doden en tien gewonden gevallen. Allen agenten. Dat meldt persbureau Reuters. 



Hoewel de Colombiaanse regering vrijdag een avondklok in Bogotá instelde, gingen opnieuw duizenden demonstranten de straat op. De protesten in Colombia richten zich tegen het economische beleid van president Iván Duque. Ook heerst onvrede over de passiviteit van de regering wat betreft het grote aantal moorden op mensenrechtenactivisten.


Duque zei vrijdagavond in een speech in gesprek te willen gaan met de demonstranten. De regering stelde in de hoofdstad vrijdag ook een samenscholingsverbod in en tot zaterdagmiddag mag geen alcohol worden verkocht.

Het is al enkele dagen onrustig in het Zuid-Amerikaanse land. Donderdag gingen volgens persbureau Associated Press 250.000 mensen de straat op. Bij die protesten vielen drie doden en werd traangas ingezet door de politie.


Colombia is het zesde land in Zuid-Amerika waar recent gedemonstreerd is. Zo waren begin deze maand protesten in Ecuador tegen de afschaffing van brandstofsubsidies, zijn betogers in Chili teleurgesteld in de democratie en zijn in Argentinië al het hele jaar protesten tegen bezuinigingen en hervormingen. In Bolivia zag president Evo Morales zich door een volksopstand gedwongen af te treden.


(Suriname Mirror/Reuters/La Nacion/NRC/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten