zondag 24 november 2019

ABOP wil met manifestatie te Frimangron haar kracht laten zien op weg naar 2020-verkiezingen

'Wij zijn het serieuze alternatief om het land uit de problemen te halen'

'Wij willen een andersoortig beleid'


De ABOP maakt zich op voor een 'krachtmeting' op 30 november op het Bronsplein in Frimangron. De partij is bezig haar leden in alle districten te mobiliseren. 'Krachtmeting is bekend bij grote partijen', zegt bestuurslid Marinus Bee vandaag, zondag 24 november 2019, in de Ware Tijd. Hij voegt eraan toe, dat dit een strategie is die grote partijen hanteren om de grootte van hun achterban te tonen. 

Het doel van de manifestatie is om de kracht van de ABOP te laten zien op weg naar 2020. Het streven is om minstens tienduizend personen op de been te brengen. 'Wij willen een sterke boodschap naar buiten brengen voor zij die nog twijfelen. Wij zijn het serieuze alternatief om het land uit de problemen te halen. Wij willen een andersoortig beleid. De ABOP kan daar garant voor staan.'

Op de vraag of de ABOP zich een grote partij acht, zegt Bee: 'We voelen ons niet groot. We zijn groot, de derde grote partij op dit moment.' Hij verwijst naar de verkiezing van 2015. Van de vijf partijen die toen de A-combinatie vormden bracht de ABOP 26.000 stemmen op. De overige vier partners waren samen goed voor ongeveer duizend stemmen, zegt Bee. Hij zegt dat de ABOP is gegroeid van vierduizend stemmen in 2010 naar bijna het zevenvoudige vijf jaar later.



De manifestatie moet niet alleen de sterkte van de partij demonstreren, maar ook twijfelaars over de streep trekken en de zwevende kiezers overtuigen waarom zij op de ABOP zouden moeten stemmen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten