donderdag 24 oktober 2019

Costa Ricaans minister van Financiën Rocio Aguilar neemt ontslag

(Bron foto: Twitter)
Minister zou zonder goedkeuring Congres betalingen hebben verricht


Costa Ricaans minister van Financiën Rocio Aguilar heeft woensdag 23 oktober 2019 ontslag genomen te midden van een fiscale hervormingspoging gericht op het vermijden van problemen met toekomstige schuldenbetalingen, maar die scherp is bekritiseerd vanwege bezuinigingsmaatregelen.


Aguilar, een 62-jarige advocate, trad af nadat zij formeel was berispt door de controleur van het land, die Aguilar opriep om uit haar functie te worden geschorst na haar vorig jaar al te hebben beschuldigd zonder goedkeuring van het congres machtigingen te hebben betaald.


Aguilar vertelde op een persconferentie, dat ze het niet eens is met de vastberadenheid van de controleur. 'Ik heb alleen spijt dat ik niet meer dingen heb bereikt op fiscaal gebied', zei ze.


President Carlos Alvarado prees het werk van Aguilar als minister op Twitter. 'Haar harde werk was de sleutel tot het stabiliseren en opruimen van de overheidsfinanciën', zei hij.



Het aftreden van Aguilar werd verwelkomd door velen die bezorgd waren vanwege haar steun voor bezuinigingsmaatregelen, maar werd beklaagd door degenen die de fiscale hervorming steunen die zij samen met het Congres steunde.

De hervorming omvat een belastingverhoging plus limieten voor de salarissen van ambtenaren. De economie van Costa Rica zal dit jaar naar verwachting met 2,6% groeien, wat de laagste expansie van het land in tien jaar zou zijn.

(Suriname Mirror/VoA News/The Tico Times/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten