vrijdag 18 oktober 2019

Braziliaanse politie schiet drie gewapende overvallers dood op luchthaven Viracopos

Tenminste één auto overvallers zag eruit als een Luchtmacht auto


De Braziliaanse politie heeft donderdag 17 oktober 2019 drie gewapende overvallers doodgeschoten, nadat ze in een internationale luchthaventerminal hadden ingebroken en met contant geld vluchtten, daarbij schietend op bewakers en politie, aldus de lokale autoriteiten. 

Twee van de mannen werden gedood tijdens de vlucht vanaf de internationale luchthaven van Viracopos in de stad Campinas, in de buurt van Sao Paulo, terwijl de derde naar een huis rende en een familie gijzelde. Een sluipschutter doodde de gewapende man later donderdagmiddag en de familie werd ongedeerd vrijgelaten, zei de politie.

Twee particuliere bewakers werden neergeschoten en gewond in de overval, maar blijven in leven.


Ten minste een van de auto's die door de gewapende mannen werd gebruikt, was vermomd als een Luchtmacht auto, die routinematig toegang zou hebben tot de luchthaven.


Het incident is op zijn minst de tweede spectaculaire overval dit jaar op een grote Braziliaanse luchthaven. In juli bestuurden gewapende mannen ook een auto, vermomd als een officieel voertuig, en reden de luchthaven van Guarulhos binnen, de grootste van het land. Ze richtten geweren op bewakers en vertrokken met $ 40 miljoen aan goud.

De luchthaven van Viracopos, die het doelwit was van de overval donderdag, is een groeiend internationaal knooppunt en de belangrijkste basis voor Azul SA. Azul zei dat de luchthaven 20 minuten gesloten was en dat sommige vluchten vertraging hadden opgelopen na het incident. Maar tegen donderdagmiddag waren de operaties weer normaal.

(Suriname Mirror/O'Globo/Reuters/Folha de Sao Paulo/R7/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten