woensdag 16 oktober 2019

Agenten Korps Politie Suriname hebben al vijf nieuwe politieauto's kapot gereden

'Het is lastig dat mensen niet zorgvuldig omgaan met materieel van de Staat'

Maatregelen tegen agenten die door roekeloos gedrag en onzorgvuldigheid auto’s in de soep rijden


Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie en de leiding van het Korps Politie Suriname gaan na hoe zij politiepersoneel ertoe kunnen dwingen om zorgvuldig om te gaan met dienstvoertuigen. Dit zegt de bewindsman dinsdag 15 oktober 2019 in de Ware Tijd naar aanleiding van maatregelen die getroffen zullen worden tegen agenten die door roekeloos gedrag en onzorgvuldigheid, auto’s zodanig beschadigen dat die niet meer bruikbaar zijn. 

Meer dan vijf van de nieuwe SsangYong Musso-pick-ups die in april zijn overgedragen aan het korps, kunnen niet meer rijden. De voertuigen zijn door Rudisa Motors geleverd. In totaal kreeg het korps 77 van deze brandnieuwe terreinwagens. 

Getrouw noemt het betreurenswaardig dat voertuigen frequent beschadigd raken. 'Het is lastig dat mensen niet zorgvuldig omgaan met het materieel van de Staat.' Hij onderstreept dat dit geen nieuw fenomeen is.

'Laten wij ons niet vergissen. Het moet niet erop gaan lijken dat het iets is dat pas gebeurd. Ik heb 24 jaar in het korps gediend en weet waarover ik het heb. Het gebeurt al jaren.' Op de vraag hoe het korps ervoor zal zorgen dat personeel zorgvuldiger omgaat met materieel, heeft de bewindsman geen concreet antwoord. 'Dit alles is meegenomen in het beleid van het ministerie en het korps, maar het is prematuur om aan te geven hoe wij daarmee omgaan. De oplossingen om deze zaken te voorkomen, daar werken wij nu aan.'

Binnen het Nationaal Leger betaalt militair personeel uit eigen zak de kosten als een voertuig door roekeloos rijdgedrag of onzorgvuldigheid wordt beschadigd. Justitie bekijkt dit model.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten