donderdag 12 september 2019

Vijfenzestig procent van Costa Ricanen keurt beleid president Carlos Alvarado af

Beoordeling van het werk van de president toont constante neerwaartse trend


Vijfenzestig procent van de Costa Ricanen omschrijven het werk van president Carlos Alvarado als arm, volgens de meest recente peiling van het Centro de Investigación y Estudios Políticos (CIEP) van de Universidad de Costa Rica. Uit het onderzoek blijkt, dat de negatieve beoordeling van het werk van de president een constante neerwaartse trend vertoont, omdat deze ging van 36 procent in augustus 2018 naar 50 procent in maart dit jaar en naar 65 procent in de achtste maand van 2019. 

Van 26 tot 30 augustus raadpleegde de CIEP via mobiele telefoon 983 mensen. De peiling heeft een foutmarge van plus of min 3,1 procentpunten. Voor CIEP laat de raadpleging zien hoe de president de kosten van de onvrede van de bevolking betaalt voor de nationale situatie, vooral voor de staat van de nationale economie en die van huishoudens.

Het centrum voegt eraan toe, dat de ontevredenheid onder de bevolking over de situatie van het land een hoge rekening doorgeeft aan de figuur van president Carlos Alvarado, die bijna twee keer zoveel ongunstige meningen ontvangt als een jaar geleden, toen hij al op weinig steun van de burger rekende.

CIEP geeft aan, dat de verslechtering van het imago van Alvarado zodanig was dat hij voor het eerst slechter gekwalificeerd was dan de regering als geheel. Dat, voegt het eraan toe, is nu de politieke figuur met de laagste cijfers in vergelijking met de rest van ex- en huidige presidenten van de opperbevoegdheden van de staat Costa Rica.

In dit verband verwijst CIEP naar de prestaties van de overheid die 62 procent negatieve meningen hadden, 10 procent hoger dan die van afgelopen maart, toen het 52 procent was. Evenzo daalde het positieve criterium van het werk van het kabinet van 23 naar 19 procent in de bovengenoemde periode.

Het CIEP-rapport over de president onthult ook onthullende resultaten, die aantonen en toelaten dat er grote onvrede en ontevredenheid bestaat onder de Costa Ricaanse bevolking. Dit komt tot uiting in het feit, dat 71 procent van de respondenten antwoordde dat ze boos waren op de situatie in het land en 24 procent een grote ontevredenheid vertoonde, terwijl slechts vijf procent tevreden was met het huidige moment ondanks de toename van de werkloosheid, de fiscale crisis en de afkoeling van de economie; naast de vele conflicten tussen sectoren.

Aan de andere kant beschouwde 34 procent van de respondenten werkloosheid op dit moment als het belangrijkste probleem van het land, gevolgd door de kosten van levensonderhoud en de economische situatie (18) en het slechte bestuur van de overheid (11).

(Suriname Mirror/Prensa Latina/Multi Medios/Semanario Universidad)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten