zondag 11 augustus 2019

Mexicaanse mariniers nemen 1,2 ton cocaïne in beslag voor de kust van Chiapas

De smokkelaars gooien 38 zakken cocaïne in zee, maar mariniers kunnen ze opvissen


Mexicaanse mariniers namen 1,2 ton cocaïne in beslag voor de kust van de zuidoostelijke staat Chiapas, aldus een rapport dat zaterdag 10 augustus 2019 door het ministerie van Marine werd vrijgegeven. 

De inbeslagname vond plaats op vrijdag, nadat de mariniers via inlichtingenwerk een kleine boot in de Stille Oceaan hadden ontdekt, ongeveer 139 kilometer ten noordoosten van Port Chiapas, gelegen nabij de Mexicaanse grens met Guatemala.

Een vliegtuig, een helikopter en twee patrouilleschepen werden gebruikt in de operatie, volgens het rapport. Een video vrijgegeven door het ministerie toont mariniers die vanuit een helikopter aan boord gaan.


De autoriteiten zeiden dat de smokkelaars 38 zakken cocaïne in zee gooiden, maar de mariniers konden ze ophalen. Zeven mensen werden gearresteerd in verband met de zaak.


De inbeslagname van vrijdag was de tweede operatie in zijn soort in het zuiden van Mexico in minder dan een week. Maandag onderschepte het leger een vliegtuig met 450 kilo cocaïne in een kuststad in Chiapas. De cocaïne die Mexico op zijn grondgebied in beslag neemt, komt volgens het ministerie vaak van Zuid-Amerikaanse kartels.



(Suriname Mirror/jalisco.quadratin.com.mx/Twitter/Xinhua/Nopasanada)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten