(Bron foto: Facebook) |
'Geen geld om aannemers te betalen, wèl Srd 240.000 uit het Districtsfond voor aanleg basketbalveld op het Volksplein'....
De Districtsraad van Nickerie is bezorgd over de onhygiënische toestand bij scholen in het district. 'We hebben de situatie dat de scholen met hun vuil zitten. De aannemers die dit moeten afvoeren zijn ermee gestopt, omdat ze vier jaar niet zijn uitbetaald', zegt het Districtsraadslid Robertino Mangoenredjo vandaag, donderdag 25 juli 2019, in de Ware Tijd.
Hij vindt het 'heel triest dat de regering de aannemers niet heeft betaald'. Districtscommissaris Nisha Kurban-Baboe zou volgens hem in een vergadering met leerkrachten benadrukt hebben, dat er geen geld is om het vuil op te halen en te verwerken. Mangoeredjo plaatste in een vergadering vraagtekens bij het feit, dat er geen geld is om aannemers te betalen, terwijl recent voor de aanleg van een basketbalveld op het Volksplein Srd 240.000 is uitgeven uit het Districtsfonds. 'Moeten wij geen prioriteiten gaan stellen?', vraagt hij zich af.
De schoolleiders moeten nu elke dag bedenken hoe het vuil af te voeren of te verwerken. Hij hoopt dat er met spoed geld vrijgemaakt wordt om de troep op te ruimen, 'anders hebben wij straks te maken met een heel ongezonde situatie op de scholen. We willen een structurele oplossing en het is zaak dat de overheid geld beschikbaar stelt, zodat de gezondheid van onze kinderen niet in gevaar komt', aldus Mangoeredjo.
Twee andere Districtsraadsleden, Glenn Dors en Radjinderkoemar Ramadhin, ondersteunen hun collega. Zij vinden het jammer dat de voorzitter van de Districtsraad, Azeez Khodabaks, het lid Mangoenredjo steeds onderbrak in zijn spreekbeurt.
Ook de voorzitter is niet te spreken over het uitblijven van betaling aan de vuilophalers. 'De mensen hebben schulden en moeten voldoen aan hun verplichtingen tegenover de staat, terwijl diezelfde staat hen niet betaald. Hoe wil de overheid dan dat de mensen hun achterstallige belasting betalen', vraagt Khodabaks zich af. Hij is er ook niet over te spreken dat vanuit de ministeries werken gegund worden, 'maar, dat de ondernemers lang moeten wachten op uitbetaling'.
Er zijn voorstellen voor gedaan hoe het probleem op te lossen. Gedacht wordt om het vuil te laten meenemen door de aannemers die momenteel het huisvuil afvoeren. Een andere optie is het inzetten van gedetineerden die dagelijks het vuil van de markt en andere openbare plaatsen afvoeren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten