donderdag 4 juli 2019

'Ook al wordt er voorlopig niet meer gebouwd, we willen duidelijkheid wat er verder zal gebeuren'

(Bron foto: de Ware Tijd)
Buurtbewoners Wintiwai blijven alert inzake bouw uitvaartcentrum aan rand buurt


'We hebben alle stappen onder­nomen die we moesten ondernemen en nu is het afwachten', zegt Reuel Koanting vandaag, donderdag 4 juli 2019, in de Ware Tijd over de stilte heerst ten aanzien van het protest van buurtbewoners in Wintiwai tegen de komst van een uitvaartcentrum in de omgeving. Hij is de trekker van de groep. 

De bewoners hebben enkele maanden geleden fel geprotesteerd en hebben verschillende instanties, waaronder het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT en C) en De Nationale Assemblee, DNA, benaderd om de bouw te voorkomen.

Het uitvaartpark zal bestaan uit een begraafplaats, mortuarium en een crematorium. De mensen wijzen erop, dat er gevaarlijke stoffen zullen vrijkomen wat desastreus zal zijn voor de kinderrijke buurt.

Nadat het ministerie van OWT en C opdracht gaf aan onderneming MJ Poese om de bouwwerkzaamheden stop te zetten, zijn er geen bouwactiviteiten meer te bespeuren op desbetreffend terrein aan de Draibatrastraat. 'Voor ons heeft de actie effect gehad', zegt Koanting. Tevreden is hij echter niet helemaal. 'Ook al wordt er voorlopig niet meer gebouwd, we willen duidelijkheid wat er verder zal gebeuren. We willen de zekerheid dat er in de toekomst geen bouwwerkzaamheden meer zullen plaatsvinden.'

De bewoners waren in maart van plan om een petitie in te dienen bij DNA, maar door de lage opkomst is dat niet doorgegaan. Koanting laat zich echter niet ontmoedigen en blijft een oogje in het zeil houden.

De onderneming zei over een vergunning te beschikken om een uitvaartpark op te zetten. Maar, er zou geen toestemming verleend zijn voor een crematorium.

Neville Pengel, voorlichter bij het ministerie van OWT en C, zegt dat de ondernemer opnieuw een verzoek moet indienen waarin de aanpassingen duidelijk zijn aangegeven. Wat de aanpassingen precies inhouden is niet duidelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten