dinsdag 16 juli 2019

Man (24) opgepakt verdacht van in brand steken woning Asidonhopostraat, Uitvlugt

Kort voor de brand koopt verdachte voor vijftien Surinaamse dollar aan benzine 


De 24-jarige D.L. is zaterdag 13 juli aangehouden, verdacht van het in brand steken van een woning aan de Asidonhopostraat. Getuigen verklaarden, dat zij een man, die in het zwart gekleed was, hadden zien wegrennen terwijl de woning in brand stond, zo bericht het Korps Politie Suriname maandag 15 juli 2019.

De hoofdbewoner kreeg sterk het vermoeden dat de brandstichter zijn jongere neef L. was, onder andere vanwege de kleding die de vluchtende man aan had. Kort voor de brand uitbrak waren zij samen met L. uit geweest.

Toen de bewoner en zijn vrouw het politiebureau Uitvlugt binnen stapten troffen zij D.L. daar aan. Hij was voor hun naar de politie gegaan om aan te geven dat het huis in brand stond. Hij sprak op bepaalde momenten onsamenhangend en maakte een verwarde indruk.


Politioeonderzoek heeft uitgewezen, dat L. kort voor de brand vijftien Surinaamse dollar aan benzine gekocht had. Bij zijn voorgeleiding heeft Demio toegegeven dat hij het huis van zijn neef in brand gestoken heeft.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is hij hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

Op het woonadres in kwestie stonden twee woningen. De aangever/benadeelde woonde in het achterste huis. Brandweerlieden konden voorkomen dat de voorste woning in vlammen opging.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten