zaterdag 1 juni 2019

Paranoïde en 'nep nieuws' binnen NDP gaat ver in al opgelaaide verkiezingsstrijd op social media

(Bron: Waterkant.net)
NDP legt suggestief verband tussen aangehouden verdachte overvallen en Santokhi (VHP)

- Reactie VHP: 'Voor zover bekend is de persoon op de foto geen lid van de VHP'
- 'De voorzitter is door publieke aard van zijn functie wel vaker gefotografeerd in setting waar ook personen zijn, die door justitie gezocht worden'


Een 25-jarige man, die donderdagmiddag door leden van de Regio Bijstands Team Paramaribo aangehouden werd op verdenking van diefstal door middel van geweldpleging, wordt op social media vanuit NDP-hoek in verband gebracht met VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi. 

De man, links op bovenstaande foto, zou onlangs zijn gefotografeerd met de leider van de VHP. Zijn foto werd vrijdag door het Korps Politie Suriname naar buiten gebracht. Ook de man met de pet naast Santokhi is een oud bekende van de politie, melden bronnen vandaag, zaterdag 1 juni 2019, aan Waterkant.net.

De foto werd gemaakt toen ondernemer Marlon Rozenblad zich met de zogenoemde Powisigroep aansloot bij de VHP.

Het NDP platform Fáya Pepré Nieuws heeft de foto ook verspreid (zie onderaan) en beweert dat er ‘duistere zaken gaande zijn binnen de VHP’ en dat deze heren 'geïnstrueerd zouden kunnen zijn om strafbare feiten te plegen die onrust in de samenleving zaaien'. Geïnstrueerd? Door wie? Zou het ook niet de NDP zelf kunnen zijn.....😏

Uit de berichtgeving kan gefilterd worden, dat de NDP zeer suggestief is in haar berichtgeving. De verkiezingsstrijd is op alle fronten (in Assemblee, op Facebook, in de straat) losgebarsten. De NDP schuwt niet - als heilig boontje dat de eigen keuken negeert - om opponenten op ongefundeerde wijze zwart te maken, bewust, willens en wetens. De angst dat de partij de 2020-verkiezingen verliest, wordt met de dag evidenter en dat leidt tot dit soort gedrag op social media. Zo heeft de NDP de afgelopen tijd ook een spervuur aan Facebook-pagina's geopend om zieltjes te winnen. Een kat in het nauw maakt rare sprongen.... en sleept mogelijk een handjevol goedgelovige naïevelingen mee naar dat enge paarse krimpende wereldje.


'De VHP distantieert zich van alle handelingen die het daglicht schuwen.' Hiermee reageert de politieke partij op foto’s die op social media de ronde doen waarop Santokhi te zien is met een roofverdachte die is aangehouden door de politie.

'Wij zijn van een mening dat de regering en leiding van het land in deze het slechte voorbeeld geven, gelet op de vele corrupte- en criminele zaken die dagelijks naar buiten komen', meldt de partij in een persbericht.


'Voor zover bekend is de persoon op de foto geen lid van de VHP. De voorzitter is door de publieke aard van zijn functie tijdens bijeenkomsten wel vaker gefotografeerd in een setting waar ook personen zijn, die door justitie gezocht worden. Sommigen staan zelfs op de internationale opsporingslijst.'

'De partij zal zich blijven inzetten voor een beter Suriname. Een Suriname waarbij ook deze burger betere keuzen kan maken. Want bij slecht bestuur, dat slechte sociaal economische situaties creëert zullen meer burgers het slechte pad kiezen. U was beloofd dat u zonder dievenijzer kon slapen. In de realiteit worden sommige zwakkere burgers door de ontstane financiële ellende gedreven tot criminaliteit. Schandelijk genoeg is recent zelfs een jonge Surinaamse dochter ten prooi gevallen aan verkrachting. Dit kan zo niet verder', aldus de VHP.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten