dinsdag 28 mei 2019

Voorlopig geen oogheelkundige behandelingen in Academisch Ziekenhuis Paramaribo - Tekort aan medische verbruiksartikelen

Door tekort aan medische verbruiksartikelen zijn afspraken 'tot nader order' verschoven


De Ware Tijd meldt vandaag, dinsdag 28 mei 2019, dat door een tekort aan medische verbruiksartikelen er voorlopig geen oogheelkundige behandelingen kunnen worden verricht in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Personen die op de wachtlijst stonden voor een behandeling, zijn de afgelopen week gebeld met de mededeling, dat hun afspraak 'tot nader order' is verschoven. 

Oogarts Jerrel Pawiroredjo van het Suriname Eye Centre zegt, dat de situatie al ruim anderhalve week zo is. 'Als er geen medische verbruiksartikelen zijn, kun je geen behandelingen uitvoeren. Dit gebeurt bij tijd en wijle.' De oogarts deelt mee, dat er met de schaarse middelen die er nog zijn wel spoedbehandelingen kunnen worden verricht.

Het ziekenhuis zou druk bezig zijn om te werken aan een oplossing. Naar verwachting moet de situatie binnen een week tot anderhalf weer zijn genormaliseerd. Enkele honderden personen zijn nu genoodzaakt te wachten tot een volgende afspraak, zegt Pawiroredjo.

Hij vindt de bezorgdheid van cliënten 'terecht'. De oogarts verwacht dat door de grote groep er ook in de weekenden zal worden doorgewerkt. 'Het is een heel vervelende situatie, want het gaat om personen wiens afspraak al maanden van tevoren was gepland. We zullen dus extra hard moeten werken.'

AZP-directrice Claudia Redan was niet bereikbaar voor een reactie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten