maandag 8 april 2019

In totaal 15 gevangenbewaarders vast in zaak dood gedetineerde Giovanni Dion Griffith in strafinrichting Hazard Nickerie

Na eerdere arrestatie op 25 maart van 5 cipiers nog eens 10 collega's aangehouden


De politie heeft afgelopen weekeinde nog eens tien cipiers aangehouden in het onderzoek naar de dood van gedetineerde Giovanni Dion Griffith in de strafinrichting Hazard in Nickerie. In totaal zitten nu vijftien penitentiaire ambtenaren (pa’s) vast, aldus vandaag, maandag 8 april 2019, de Ware Tijd.

Griffith was op 24 maart ontvlucht en werd diezelfde dag gevonden en teruggebracht door de cipiers. De man ging levend zijn cel in. Later die dag werd zijn lichaam binnengebracht bij de afdeling Spoedeisende Hulp van het Mungra Medisch Centrum in Nieuw-Nickerie. Op zijn lichaam werden sporen van geweld aangetroffen.

Op 25 maart werden vijf pa's aangehouden op verdenking van onder meer zware mishandeling met de dood tot gevolg.

Politie-regiocommandant Retitia Forster zei op 25 maart, dat er 'stappen voorwaarts' werden gezet in het onderzoek naar deze zaak, maar wilde verder niets kwijt. Nu heeft onderzoek van de afdeling Kapitale Delicten en de politie van Nickerie geleid tot de aanhouding van nog eens tien cipiers: vier op zaterdag en zes op zondag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten