woensdag 24 april 2019

32 Slachtoffers geborgen van aardverschuiving die acht huizen in zuidwesten Colombia verzwolg

(Bron foto's: Twitter)
Dertien mannen, veertien vrouwen en vijf kinderen uit Rosas zijn tot nu toe geïdentificeerd


Reddingswerkers hebben de overblijfselen van 32 slachtoffers van een aardverschuiving, die acht huizen in het zuidwesten van Colombia heeft bedolven, geborgen volgens de UNGRD (Unidad Nacional para la Gestión del Riesgo de Desastres - Agentschap voor Rampenbestrijding) woensdag 24 april 2019. 



Lichamen worden nog steeds gevonden en geïdentificeerd op, nadat de dodelijke aardverschuiving Rosas, een afgelegen gemeente in het landelijke departement Cauca, zondag trof. Acht huizen werden bedolven onder de modder in de vroege uren van de ochtend, nadat zware regenval een helling had doen instorten . Dertien mannen, veertien vrouwen en vijf kinderen zijn tot nu toe geïdentificeerd, volgens de UNGRD. De organisatie voegde toe dat 152 voedselsets, 200 matten, 200 dekens, 52 toiletsets en 52 keukensets zijn afgeleverd op de site.


Meer dan 150 reddingswerkers van het Rode Kruis en andere instanties hebben gewerkt aan het vinden van andere vermiste personen.

President Ivan Duque bezocht Rosas zondag en zei dat er 'noodzakelijke acties' werden ondernomen om voor de slachtoffers te zorgen.

Rosas' burgemeester Jezus Eduardo Diaz zei, dat andere huizen in het gebied ook in gevaar zouden kunnen zijn vanwege zware regenval.

Aardverschuivingen komen veel voor in het bergachtige Colombia en degenen die in arme, landelijke regio's wonen, worden vaak hard getroffen vanwege slecht gebouwde huizen op heuvels. Een van de meest dodelijke aardverschuivingen in de recente geschiedenis was in het regenwoudstadje Mocoa in 2017, waar meer dan 300 mensen omkwamen nadat zware regenval de oevers van de rivier deed barsten. Maar, ondanks de tragedie zijn er nog steeds geen middelen toegewezen om mensen te hervestigen en nieuwe huizen te bouwen.

Zware regenval heeft het land de afgelopen weken hard geraakt, met slechte infrastructuur in achtergestelde gebieden van het land die worstelen om het hoofd te bieden.



(Suriname Mirror/Colombia Reports/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten