dinsdag 5 maart 2019

Oud-premier Ben Whiteman: ' PdVSA en Refineria Isla Curaçao een nest van corruptie’

PS-leider spaart lokale vakbondsleiders niet


Partijleider van Pueblo Soberano (PS) en oud-premier Ben Whiteman haalt uit naar wat hij een ‘nest van corruptie’ noemt bij PdVSA (Petróleos de Venezuela S.A.) en de door deze Venezolaanse staatsoliemaatschappij gerunde Refineria Isla Curaçao toen hij regeringsleider was. Ook de lokale vakbonden krijgen er van hem van langs, aldus vandaag, dinsdag 5 maart 2019, het Antilliaans Dagblad.

Bernard ‘Ben’ Whiteman was medicus en werd later politicus. Whiteman volgde Ivar Asjes als premier op die in augustus 2015 aftrad nadat zijn eigen partij het vertrouwen in hem had opgezegd. Hij bleef minister-president tot aan de verkiezingen van oktober 2016.

De ‘corrupte figuren’ van PdVSA hier te lande hebben samen met enkele vakbondsleiders voorkomen dat Whiteman samen met president Nicolás Maduro van Venezuela een oplossing voor Isla vond, zo moet uit zijn woorden worden opgemaakt. Whiteman sprak onlangs voor de achterban van PS.

De premier van destijds had naar eigen zeggen al vergaande voornemens met Maduro voor de aanleg van een pijpleiding tussen het Venezolaanse vasteland en Curaçao, waardoor de Isla-raffinaderij op Venezolaans gas zou gaan draaien. Er zou een Memorandum of Understanding (MoU) worden getekend. Curaçao zou daarbij vrij zijn geweest op zoek te gaan naar een strategische partner in verband met de financiën, nodig voor de aanzienlijke investeringen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten