maandag 4 maart 2019

'Mon(e)y Hond' Joël Martinus in Frankrijk bij verstek tot 8 jaar cel veroordeeld voor smokkel cocaïne

(Bron foto: Facebook)
'Bordo' verdacht van organiseren drugstransporten


Joël Martinus, ook bekend als ‘Mon(e)y Hond’ en ‘Bordo’, is vrijdag in hoger beroep door een rechter in Parijs, Frankrijk veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar voor het organiseren van drugstransporten. De man is voortvluchtig. Dit schrijft de Franse krant Le Maine Libre zaterdag 2 maart 2018. 

De rechter acht bewezen dat de 37-jarige Martinus in de periode van 2016 tot 2018 zes mannen naar de Franse stad Le mans heeft laten afreizen om cocaïne te smokkelen. Bolletjes drugs werden in Frans-Guyana geslikt en zouden via Parijs naar Le Mans worden vervoerd. Het zou in totaal gaan om zo’n 40 kilo. Martinus zou in deze periode zelf ook enkele keren zijn afgereisd naar Frankrijk.

Vier smokkelaars kregen gevangenisstraffen tussen de anderhalf en de vier jaar. Ene B.A., die 1,5 kilo cocaïne slikte, was minderjarig en zal voor de jeugdrechter moeten verschijnen.

Martinus, die zelf niet aanwezig was in de rechtbank, zit niet vast en is volgens Le Maine Libre voortvluchtig. Pogingen van Frankrijk om de Surinaamse 'entertainer  uit te leveren, leverde geen resultaat op.

'Mon(e)y Hond' post graag provocerende video’s op social media waarin hij ongegeneerd pronkt met geld en gouden sieraden. Hij is close met ABOP-leider Ronnie Brunswijk en is voorzitter van S.V. Notch, een voetbalvereniging in zijn geboortestadje Moengo.


(Suriname Mirror/Le Maine Libre/Dagonline.nl/Facebook/Waterkant.net)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten