(Bron foto: cheesewall.com) |
Een kunstenaar, die gespecialiseerd is in werken gemaakt van kaas, is maandagmiddag 25 maart 201, begonnen met de bouw van een kaasmuur aan de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico.
Kunstenaar Cosimo Cavallaro bouwt zijn fameuze kaasmuur in Tecate, Californië, een kleine 15 meter van de echte grens bij Mexico. Hij begint met 200 blokken Cotija, een harde Mexicaanse kaas. De Amerikaan denkt wel dat hij nog 8.800 extra blokken nodig heeft om zijn project te verwezelijken.
'Ik wilde al zo’n 20 jaar een kaasmuur bouwen', vertelt Cavallaro aan HuffPost. 'Wanneer je een barrière of een grens ziet, wil je die verleggen of verder gaan.'
The artist is building a wall along the U.S.-Mexico border in Tecate, CA, made entirely of cotija cheese. He’s calling the project “Make America Grate Again.” https://t.co/pyLsrVCZNJ— KPLC (@KPLC7News) March 27, 2019
Immigrant artist is building Cheese Wall along U.S.-Mexico Border - https://t.co/7VEYTpTnjM #news965 #wdbo pic.twitter.com/xDUnSpxrrX— News 96.5 (WDBO) (@news965wdbo) March 27, 2019
Het was pas toen president Donald Trump begon met het eisen van een grensmuur, dat de kunstenaar er echt werk van maakte. 'De vraag van Trump gaf me context, emotionele impact', zegt Cavallaro.
Hij zegt dat hij de muur graag wil houden, maar geeft toe dat er een mogelijkheid is dat de muur uit elkaar valt of dat dieren er delen van opeten. Maar, dat maakt voor hem deel uit van het artistieke proces. 'Dat is wat mensen doen', legt de Amerikaan uit. 'We consumeren en dan verspillen we. Ik hoop dat de kaasmuur iedereen op een andere manier voedt.'
Geen opmerkingen:
Een reactie posten