zaterdag 2 maart 2019

Assembleelid Dinotha Vorswijk (ABOP) overvallen in haar woning te Leiding

Drie met vuistvuurwapens gewapende mannen dringen woning binnen

'Er moet nog harder worden opgetreden om de criminaliteit in te dammen'


Assembleelid Dinotha Vorswijk (ABOP) is zaterdagmorgen, 2 maart 2019, rond half twee overvallen in haar woning te Leiding. Ze was tijdens de roofoverval met twee van haar pleegkinderen thuis. Drie mannen die de woning binnendrongen waren volgens de politica gewapend met vuistvuurwapens. Ze werd hardhandig aangepakt, terwijl de kinderen onder schot werden gehouden, zo weet Starnieuws 's avonds te berichten. 

De rovers eisten geld van Vorswijk. Ze gaven volgens haar aan een tip te hebben gehad dat er een groot geldbedrag in de woning was. De buit bestaat uit Srd 1000, twee laptops en mobiele telefoons.

De politie was volgens de volksvertegenwoordigster snel ter plekke. Het onderzoek is gestart en er zouden al enkele belangrijke tips zijn doorgespeeld

Vorswijk zegt, dat er nog harder moet worden opgetreden om de criminaliteit in te dammen. Ook de voorlichting is volgens haar zoek en preventieve maatregelen zoals politiesurveillance blijven uit. De samenleving heeft veel te verduren, meent Vorswijk.

Frappant is dat bij haar collega Diana Pokie afgelopen woensdag ook is ingebroken. Ze was op het moment van de inbraak niet thuis. Haar woning werd nagenoeg geheel leeggehaald.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten