zondag 3 februari 2019

Dertien atleten met beperking moeten bedelen om deel te kunnen nemen aan Special Olympics World Games in Dubai

Sporters en begeleiders zoeken Srd 553.408...

- Groep 'Voel je Vrij Bazen' houdt mannen 'Cook-Out' op 24 februari bij Stichting Ontspanningsoord voor Gehandicapte Kinderen (SOGK)
- Het zou beschamend zijn wanneer de regering zich in dezen niet laat zien


Dertien atleten met een beperking en acht begeleiders hebben steun van de gemeenschap nodig om op 6 maart naar Dubai te kunnen vertrekken voor deelname aan de Special Olympics World Games 2019. De groep heeft SRD 553.408 nodig. Zij hebben 'slechts' Srd 2.000 en 6.000 Amerikaanse dollar kunnen inzamelen. 

Vrienden die zich hebben gebundeld in de groep 'Voel je Vrij Bazen' zullen de pupillen helpen dit doel te realiseren. Dit zullen zij doen met een mannen 'Cook-Out' op 24 februari op het terrein van de Stichting Ontspanningsoord voor Gehandicapte Kinderen (SOGK). Deze stichting vaardigt drie atleten af voor deelname. De resterende atleten komen van verschillende andere organisaties en scholen.

De volledige opbrengsten van de 'Cook-Out' zullen aangewend worden voor de reis, aldus de publiciteitsman van 'Voel je vrij Bazen', Melvin Groenfelt, vandaag, zondag 3 februari 2019, in de Ware Tijd.

De groep probeert proberen de spullen om te koken gedoneerd te krijgen, zodat het volledig bedrag gedoneerd kan worden. 'We proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de atleten met een beperking.'

Onduidelijk is in hoeverre de regering een steentje gaat bijdragen. Een regering die pretendeert sport hoog in haar vaandel te hebben en niet voorbij kan gaan aan de prestaties en inspanningen internationaal van Surinaamse topsporters met een beperking.... dat zou beschamend zijn



Geen opmerkingen:

Een reactie posten