donderdag 3 januari 2019

Slachtoffers bootdrama Coppenamerivier worden zaterdag in Groningen begraven

Rouwzitting donderdagavond 3 januari 2018 in de Memre Buku kazerne


De slachtoffers van het bootongeluk worden zaterdag in Groningen begraven. Een rouwzitting wordt vanavond, donderdag 3 januari 2019, gehouden in de Memre Buku kazerne in Paramaribo. Voor vandaag heeft de regering een nationale rouwdag afgekondigd. De overheid staat de slachtoffers en nabestaanden bij. De begrafeniskosten worden eveneens door de Staat betaald. 

Van de 31 personen die in de boot zaten, hebben twaalf het leven gelaten.

Districtscommissaris van Saramacca, Lakshminarain Doebay, zegt vandaag op Starnieuws, dat de families hebben besloten om hun dierbaren zaterdag in Groningen te begraven. De meeste slachtoffers zijn afkomstig uit Grankreek.

Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken deelt mee, dat ten teken van rouw vanaf zes uur 's ochtends tot zonsondergang de vlag halfstok zal hangen. Het bedrijfsleven, de burgerij, schepen aan de steigers, diplomatieke missies en vertegenwoordigers van internationale organisaties wordt gevraagd de vlag halfstok te hijsen.

Op radio- en televisiestations wordt een dringend beroep gedaan om hun programma's aan te passen. Het condoleanceregister kan vandaag worden getekend van 10.00-14.00 uur in het districtscommissariaat Sipaliwini aan de Zwartenhovenbrugstraat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten