dinsdag 22 januari 2019

Celstraf van vijftien jaar geëist tegen man (35) die zijn ex-echtgenote doodschoot

Man schoot op 6 juni tijdens woordenwisseling Isra Nasir dood


De Officier van Justitie heeft gisteren tegen M.K. (35), een BBS’er (Beveiliging en Bijstandsdienst Suriname), een celstraf van vijftien jaar met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht geëist voor de moord op zijn ex-echtgenote Isra Nasir. Hij zou op 6 juni 2018 opzettelijk en met voorbedachten rade de vrouw van het leven hebben beroofd. Hij schoot haar neer op de Magentakanaalweg. Dit bericht Starnieuws vandaag, maandag 22 januari 2019.

De Officier van Justitie acht voorbedachten rade niet bewezen. Wel acht zij opzet bewezen. Volgens de Officier van Justitie wilde K. wel de dood van de vrouw. Hij loste drie schoten op de vrouw, terwijl er geen levensbedreigende situatie was voor hem. Dit blijkt duidelijk uit beeldmateriaal. Bovendien werd het slachtoffer van dichtbij beschoten in haar borst, buik en hals.

Als er geen opzet aanwezig was, dan zou de vrouw niet drie keren van dichtbij zijn beschoten. De verdachte en het slachtoffer hadden vijf jaar lang een relatie. Maar, de relatie verliep niet goed en de vrouw wilde een echtscheiding. Tussen de verdachte en het slachtoffer ontstond en woordenwisseling.

K. verklaarde, dat zij de benodigde documenten om een voertuig dat hij had gekocht, aan hem zou overhandigen. Dit heeft zij echter niet gedaan en hield hem steeds aan het lijntje. Zo had K. op 12 maart van het vorige jaar haar mobiele telefoon kapot geslagen. Op die bewuste dag, nadat hij de woordenwisseling met haar kreeg, schoot hij haar neer. Toen de politie arriveerde, was de vrouw al overleden.

Op 18 februari zal advocaat Irvin Kanhai pleiten in deze strafzaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten