zondag 23 december 2018

President Vizcarra van Peru treedt op tegen agenten die klachten van vrouwen inzake geweld negeren

Vizcarra belooft zero-tolerance-standpunt tegen agenten belast met onderzoeken huiselijk geweld en aanvallen op vrouwen


Terwijl de Peruaanse president Martín Vizcarra probeert de gruwelijke cijfers van geweld tegen vrouwen in het Andes-land te keren, heeft hij een zero-tolerance-standpunt beloofd tegen politieagenten die belast zijn met het onderzoeken van claims van huiselijk geweld en aanvallen op vrouwen.

Vizcarra zei vrijdag 21 december 2018, dat een ambtenaar die niet de nodige zorgvuldigheid heeft betracht om dergelijke claims te onderzoeken, kan worden ontslagen.

'Een officier die niet reageert op een klacht of claim van een vrouw zal worden gesanctioneerd, buiten dienst gezet of ontslagen worden, als ze de claim niet serieus nemen en met verantwoordelijkheid voor de aangevallen vrouwen die zich tot de politie wenden', zei Vizcarra.

Een nieuwe lichting agenten studeerde onlangs af, waardoor Vizcarra de kans kreeg om hen te vertellen, dat een van hun meest vitale taken in het beschermen van Peruanen het beschermen van vrouwen is die schade lijden. Waar ze ook zijn 'het hoofddoel is om geweld tegen vrouwen te bestrijden', zei de president.

'Duidelijke instructies zijn gegeven en minister Carlos Morán van Binnenlandse Zaken is hiervan op de hoogte.'

De begroting van Peru voor het bestrijden van huiselijk geweld is met 300 procent toegenomen onder Vizcarra, omdat meer maatregelen zouden worden genomen om deze op gender gebaseerde aanvallen te voorkomen en erop te reageren.

Een onderzoek van Plan International dat een paar maanden geleden werd vrijgegeven, stelde dat Lima de gevaarlijkste stad ter wereld is om vrouw te zijn. Talloze aanslagen hebben de laatste tijd een stijgende lijn gekend, zoals de gruwelijke zaak van Eyvi Ágreda, die stierf nadat een man in een bus in Lima haar in brand had gestoken.

(Suriname Mirror Reports/Peru Reports)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten