vrijdag 21 december 2018

Peru heeft van 2012 tot 2016 meer dan 94.000 hectare land door bosbranden verloren

Ministerie van Landbouw neemt 'Plan voor bosbrandpreventie en risicovermindering' aan 


In de afgelopen vijf jaar is Peru verwoestende schade toegebracht door bosbranden in het hele land. En volgens de laatste cijfers van het land is van 2012 tot 2016 meer dan 94.000 hectare land verloren gegaan door bosbranden.

Dat enorme aantal heeft ertoe geleid, dat het ministerie van Landbouw het 'Plan voor bosbrandpreventie en risicovermindering' heeft aangenomen, dat van kracht zou moeten worden tussen 2019 en 2022.


De autoriteiten hopen bosbranden te kunnen stoppen en de diverse leefgebieden van Peru te redden en diersoorten door een verscheidenheid aan maatregelen. Onderdeel van het plan is om een ​​manier te vinden om door de mens veroorzaakte bosbranden te elimineren die vaak het gevolg zijn van het doelgericht branden van weiden om oude of ongewenste gewassen kwijt te raken.

Een belangrijk aandachtspunt van het plan zal zijn om de plattelandsbevolking voor te lichten hoe brand in hun regio's het beste kan worden voorkomen. 'Bosbranden zijn een sluimerend probleem dat onze ecosystemen aanzienlijk beïnvloedt en als gevolg daarvan een negatieve invloed hebben op economieën, samenlevingen en omgevingen in het land', aldus het geschreven plan.

In Peru heeft Cusco de hoogste aantallen bosbranden gemeld in de afgelopen jaren met 130 gevallen van 2012 tot 2016. Het departement Puno volgt met 95 en Apurímac staat op de derde plaats met 83 bosbranden. Alleen al dit jaar zag Apurímac 50 bosbranden in het hele departement.

Peru heeft een van de grootste gebieden bos van elk land in Zuid-Amerika, met meer dan 128 miljoen hectare bosgebied.

(SurinameMirror-Reports/Peru ReportsTwitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten