donderdag 13 december 2018

Man tot 6.5 jaar cel veroordeeld voor seksueel misbruik van schoonzusje vanaf haar negende jaar

OM had celstraf van acht jaar geëist, maar rechter vindt dat de man 'een goede proceshouding' had


R.D. is maandag tot een celstraf veroordeeld van zes en een half jaar met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht voor seksueel misbruik van zijn schoonzusje vanaf haar negende jaar,  in het district Saramacca. Het misbruik vond plaats in de periode 2006 tot 2011. Zij moest de handelingen van de verdachte geheim houden, zo bericht Starnieuws woensdag 12 december 2018.

Na jaren zag hij haar weer en hij besloot toen om zijn seksuele handelingen voort te zetten. Dit keer liet het slachtoffer de seksuele handelingen niet toe en kwam deze zaak aan het rollen.

Het Openbaar Ministerie had een celstraf van acht jaar geëist tegen de verdachte.

De rechter week af van de eis, omdat de man een goede proceshouding had. In eerste instantie had D. het feit ontkend. Vervolgens beweerde hij, dat hij gepoogd had om seks te hebben met het meisje. Uiteindelijk legde hij een volmondige verklaring af, maar zei dat hij het kind vanaf haar dertiende seksueel misbruikt had. Aan deze verklaring van de verdachte ging de Kantonrechter voorbij.

Bij de politie had de man verklaard, dat hij het kind vanaf haar negende misbruikte. In zijn laatste woord bood de man zijn verontschuldigingen aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten