donderdag 13 december 2018

14 Israëli's beschuldigd van het 'werven' van minderjarigen voor sekshandelbende in Colombia

'Deze maffia is verantwoordelijk voor internationaal netwerk voor seksuele uitbuiting van kinderen en vrouwen'


Zes Israëliërs zijn gearresteerd en nog eens acht worden door de politie gezocht in Colombia voor hun aandeel in naar verluidt het runnen van kinderhandel in seks. De 14 Israëlische verdachten en hun lokale handlangers worden beschuldigd van het organiseren van reizen vanuit Israël voor toeristen die geïnteresseerd zijn in seks met minderjarigen die gedwongen worden drugs te gebruiken en te prostitueren, meldde de Colombiaanse krant El Tiempo maandag 10 december 2018. 






'Deze maffia is verantwoordelijk voor een internationaal netwerk vooer seksuele uitbuiting van kinderen en vrouwen voor commerciële doeleinden', zei Officier van Justitie Nestor Humberto Martinez. 'Het was na twee jaar onderzoek, dat begon op 15 juni 2016, in Medellin, na de dood van een Israëliër, dat we ontdekten dat deze groep plannen voor sekstoerisme in Medellin en andere steden verkocht.'

Een Colombiaanse politieman die ook werd gearresteerd gaf naar verluidt informatie door aan een Israëlische burger, Mor Zohar, een van de verdachte bendeleiders, waardoor hij het handelsnetwerk kon leiden zonder inmenging van de autoriteiten, zo meldden de Israëlische media.

Een van de Israëli's wordt ook vastgehouden op verdenking van moord, terwijl anderen worden verdacht van het witwassen van geld.

Interpol heeft voor de Israëlische verdachten in het algemeen rode kennisgevingen verspreid - vergelijkbaar met een internationaal bevelschrift. Ambtenaren hebben voor $ 45 miljoen aan bezittingen van de verdachten in beslag genomen, inclusief eigendommen die zijn gebruikt voor de activiteiten van de bende. De handelaren vestigden toeristische locaties en hotels in het hele land, waardoor de operatie een naar buiten gericht aanzien kreeg.




Mar, tegelijkertijd richtten ze zich echter op jongens en meisjes die uit moeilijke huizen kwamen of financiële problemen hadden en gedwongen werden sekswerk te doen. Israëlische zakenmensen en soldaten zouden in hotels verblijven, jachttochten maken en naar privéfeesten met drugs- en alcoholgebruik gaan, waar de minderjarigen werden aangeboden als seksslaven, zo meldde de Ynet-nieuwssite.


'Vrouwelijke handelaars werden opgeleid in Israël, waar prostitutie legaal is. In Israël, net als in de hele wereld, is de commerciële exploitatie van het vrouwenlichaam voor een paar uur legitiem is, neemt de handel in vrouwen toe', zei Nitzan Kahana, een advocaat voor de Israëlische non-profit Task Force voor Mensenhandel en Prostitutie. Prostitutie is ook wettelijk en gereguleerd in Colombia. 'Dit is een wake-up call voor de staat Israël om binnenkort af te sluiten met de inwerkingtreding van de wet die prostitutie verbiedt', meldde het nieuwsportaal Agencia Judia de Noticias dinsdag 12 december.


(Suriname Mirror/Jewish Telegraphic Agency/El Tiempo/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten